Halep, calvarul se încheie: S-a aflat, oficial, când se va anunța decizia în cazul de dopaj

Halep, calvarul se încheie: S-a aflat, oficial, când se va anunța decizia în cazul de dopaj

Simona Halep (31 de ani, 52 WTA) a așteptat, încă din decembrie 2022, să aibă șansa unei audieri însă, din păcate, din cauza amânărilor repetate, a primit această oportunitate abia în... iunie 2023! Mai precis, săptămâna trecută, în zilele de miercuri și joi, 28 și 29 iunie, la Londra. Cazul ei de dopaj a ajuns, într-un final, la Sport Resolutions. Care a finalizat deja audierile și urmează să furnizeze primul verdict.

Încă de săptămâna trecută, Adevărul a explicat aici pașii care vor urma, în acest dosar, precizând că verdictul va veni cam în două săptămâni. Acum, acest termen a fost confirmat, în mod oficial, de Gabriela Andreiașu, omul care conduce Agenția Națională Antidoping (ANAD). În dialog cu Euronews România, Andreiașu a explicat cum au decurs audierile, în cazul Halep, și a insistat și ea că verdictul nu va veni mai devreme de două săptămâni. Ceea ce înseamnă că, în cel mai bun caz, Simona va afla decizia Sport Resolutions în jurul datei de 12-14 iulie.

Ce a declarat Gabriela Andreiașu pentru Euronews?

*Audierile s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore, în fiecare zi. Suficient de multe ore astfel încât fiecare parte să explice de ce e acuzată sau de ce se apără Simona, cum și cu ce dovezi.

*Și arbitrii au avut posibilitatea să interogheze fiecare parte și să primească răspunsurile, astfel încât ei să judece și să ia o decizie motivată și corectă.

*Fiecare parte a avut dreptul să-și aducă experți, martori din diferite domenii științifice, atât pe parte analitică, biologi, biochimiști, hematologi, dar și pe partea juridică.

*Putem să vă spunem doar că ambele părți, dar și arbitrii au avut o atitudine ireproșabilă, au dat dovadă de profesionalism, independență și totul a fost gestionat într-un mod extraordinar.

*Așteptăm un termen de minimum 14 zile, deoarece așa stipulează regulamentul Sport Resolutions și cel al ITIA (n.r. - Agenția Internațională de Integritate a Tenisului).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?