Halep, „decapitată“ într-o lume murdară a tenisului: Declarații care arată ce se întâmplă în circuitele ATP și WTA

Halep, „decapitată“ într-o lume murdară a tenisului: Declarații care arată ce se întâmplă în circuitele ATP și WTA

Jurnalistul britanic, Damian Reilly, a publicat un material însoțit de mărturii, plus imagini cu jucători precum Djokovici primind băuturi dubioase preparate pe ascuns în tribune, concluzionând că dopajul e răspândit în tenis și că Simona a avut doar ghinionul de a fi prinsă.

Simona Halep

Sigur că mulți vor spune că Damian Reilly e un jurnalist cârcotaș, un hater chiar, și că a publicat materialul din „The Spectator“ din dorința de a se remarca printr-un text controversat. Din păcate, această variantă cade, când vedem ce au spus, în ultimele luni, Boris Becker (55 de ani) și Patrick Mouratoglou (53 de ani). Cu precizarea că amândoi au făcut aceste afirmații, cu referire la cazul Halep.

*Boris Becker pentru Eurosport: Am auzit că se folosesc și măsuri diferite. Jucătorilor din anumite țări li se spune sau sunt informați că urmează un test antidoping. Nu vreau să dau numele jucătorilor și țărilor acum, dar e un <<secret cunoscut>> de toată lumea că se aplică standarde duble. Bineînțeles, acest lucru nu e acceptabil. Toată lumea trebuie să fie tratată în mod egal. Fie că e vorba de un nume mare sau de un jucător din America, România, Germania sau Serbia. E singura modalitate de a scăpa de <<oile negre>>. Cred că există semnificativ mai multe <<oi negre>> decât știm cu toții.

*Patrick Mouratoglou pe rețelele de socializare: Marea majoritate a jucătorilor depistați pozitiv, în ultimii ani, sunt victimele contaminării (n.r. – se referă la suplimente care conțin substanțe interzise, fără ca acest lucru să fie trecut pe sticlă). Unde sunt adevărații dopați? Joacă în continuare!

Trăiască „dopajul legal“

În cazul afirmației făcute de Mouratoglou, acesta se referă, în mod explicit, la jucătorii care recurg la metoda numită „dopajul legal“. Concret, termenul original, în engleză, e „Therapeutic Use Exemptions“.„TUE“, pe scurt. Și e prevăzut în codul WADA. Pe înțelesul tuturor, vorbim despre o scutire medicală. Care îți permite să iei medicamente, care conțin substanțe interzise, pentru a trata diverse probleme de sănătate / accidentări. Pe lista celor care au recurs la „dopajul legal“ apar nume grele, precum Serena Williams, Rafael Nadal sau Petra Kvitova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?