Halep, în urcare: Simona revine, astăzi, pe teren, după ce şi-a îmbunătăţit deja locul în clasament

Halep, în urcare: Simona revine, astăzi, pe teren, după ce şi-a îmbunătăţit deja locul în clasament

Cea mai bună dovadă, în acest sens, e că acum, când am ajuns la jumătatea sezonului, „Simo“ a adunat deja 28 de meciuri în proba de simplu, plus încă trei, la dublu. Nicio altă sportivă din Top 20 mondial, aflată în categoria de vârstă +30, n-a fost atât de activă, precum Halep.

Drept urmare, românca a bifat cam toate turneele la care şi-a propus să joace – cu excepţia unei scurte pauze pe care a luat-o după Indian Wells -, iar acum redescoperă jocul pe iarbă, după trei ani.

Pare incredibil, însă, după ce a câştigat Wimbledon 2019, „Simo“ n-a mai apucat să evolueze pe această suprafaţă până acum. Pentru că, în 2020, anul de debut al pandemiei, turneele pe iarbă, inclusiv Wimbledon, au fost anulate. Iar în 2021, Halep, accidentată, a stat trei luni pe tuşă, ratând, din nou, sezonul de iarbă.

Româncele s-au descurcat excelent

Vestea bună e că, deocamdată, turneul de la Birmingham a decurs perfect pentru jucătoarele din România. Halep (20 WTA), Ruse (55 WTA) şi Cîrstea (36 WTA) au trecut toate în turul II. Dacă Simona şi Gabriela au jucat luni, ieri i-a venit rândul Soranei să obţină calificarea.

Astăzi (după ora 17.00, Digi Sport 2), Halep va reveni în proba de simplu, în partida cu britanica Harriet Dart (25 de ani, 106 WTA). Cele două s-au mai confruntat o singură dată până acum, la Australian Open 2020, pe hard. Acolo, Halep s-a impus, lejer, scor 6-2, 6-4. Învingătoarea meciului Halep – Dart va întâlni, în sferturi, câştigătoarea duelului Boulter (141 WTA) - Garcia (74 WTA).

„O mare provocare pentru mine“

Halep a prefaţat, ieri, duelul din turul II cu Harriet Dart, o favorită a publicului, la turneul de la Birmingham. „Am văzut-o jucând în ultima vreme. Se descurcă grozav, aşa că o să fie dificil. Pe iarbă totul e diferit, iar ea e obişnuită cu această suprafaţă, e de aici, aşa că va fi o mare provocare pentru mine. Dar eu sunt aici să joc cât mai bine posibil şi să dau tot ce am mai bun“, spus „Simo“.

Un discurs similar l-a avut şi Dart: „Va fi o altă provocare. Am mai jucat contra ei în Australia, pe Rod Laver Arena, dar acum ne vom întâlni pe o suprafaţă diferită. Sper că publicul va fi de partea mea. E o mare provocare să văd unde se află jocul meu, în acest moment, mai ales că ea e o multiplă campioană de Grand Slam“.

19

e locul pe care îl ocupă Simona Halep, în clasamentul live, actualizat în timp real, după calificarea în turul II, la Birmingham.

România, la turneul de la Birmingham, proba de simplu

Turul I

*Halep (20 WTA) – Tsurenko (116 WTA) 6-1, 6-4

*Ruse (55 WTA) – Wang (146 WTA) 7-6, 7-6

*Cîrstea (36 WTA) – Rogers (39 WTA) 6-3, 4-6, 6-1

Turul II

*Cîrstea (36 WTA) – Krunic (103 WTA)

Astăzi, ora 13.00, Digi Sport 2

*Halep (20 WTA) – Dart (106 WTA)

Astăzi, după ora 17.00, Digi Sport 2

*Ruse (55 WTA) – Fett (262 WTA) / Zhang (54 WTA)

Digi Sport 2 transmite turneul în România.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...