Handbal feminin: Naţionala României pentru EURO 2020, fără Crina Pintea

Handbal feminin: Naţionala României pentru EURO 2020, fără Crina Pintea

Federaţia Română de Handbal a anunţat componenţa echipei naţionale feminine pentru Campionatul European - EHF EURO 2020 (3-20 decembrie), din Danemarca, însă în lot nu se află şi pivotul Crina Pintea, testat pozitiv la noul coronavirus.

''România poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligenţa şi cu disciplina tactică. (...) Întâlnim trei adversari (Germania, Polonia, Norvegia) care au în componenţă un număr mare de sportive angrenate în competiţiile majore europene. Toate cele trei echipe au obţinut rezultate destul de bune atât la nivel de cluburi, cât şi la nivelul echipei naţionalei. Meciul de debut împotriva Germaniei e foarte important pentru noi. Este un meci în care un eventual rezultat pozitiv ne poate construi un capital de încredere, important în abordarea ultimelor partide din grupa cu Polonia şi Norvegia'', a declarat selecţionerul Bogdan Burcea pentru site-ul FRH.

''Ne-am decis să luam lucrurile pas cu pas, să ne concentrăm maximum pe prima partidă. Asemănările dintre Germania şi Polonia, exceptând mici diferenţe între cele doua echipe, ne ajută pentru acest debut. Ultimul meci, în compania Norvegiei, care nu mai are nevoie de prezentare, e una dintre cele mai performante echipe în ultimii 20-25 de ani, cred că este o provocare pentru fiecare adversar'', a mai spus Burcea.

La ultima testare efectuată conform calendarului impus de EHF, rezultatul testării pentru Crina Pintea a fost Sars-Cov-2 pozitiv. Sportiva nu prezintă simptome şi se află în izolare.

''Crina reprezintă o absenţă importanta în angrenajul echipei naţionale în ambele faze de joc, atac şi apărare, însă mesajul meu pentru fete a fost foarte simplu. În momentul în care am avut certitudinea că ea nu se poate alătura echipei, cele care sunt obligate să suplinească acest post, trebuie să fie Crina la pătrat din toate punctele de vedere'', a spus Bogdan Burcea.

Componenţa echipei României:
portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica), Ana-Maria Măzăreanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud);

extreme dreapta: Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Minaur Baia Mare);

centri: Eliza Buceschi (CS Rapid Bucureşti), Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (CS Minaur Baia Mare);

extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ana Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău), Alexandra Dindiligan (HC Zalău);

interi dreapta: Laura Popa (CS Rapid Bucureşti), Ana-Maria Savu (SCM Craiova);

interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (CS Minaur Baia Mare);

pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică-Iovanescu (SCM Gloria Buzău)

Staff: Bogdan Burcea - antrenor principal, Robert Licu - antrenor secund, Jaume Fort Mauri - antrenor cu portarii, Ştefan Ciuntu - preparator fizic, Ioan Radu Cheregi - analist de performanţă, Florin Ciocoiu - medic, , Valentin Cucu - kinetoterapeut, Lavinia Vlangar - kinetoterapeut, Nicoleta Alexandrescu - Team manager, Doru Costică - Media Manager.

România va juca primul meci pe 3 decembrie, contra Germaniei, la Kolding, pe 5 decembrie va avea loc meciul cu Polonia, iar pe 7 decembrie cel cu Norvegia.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?