Handbal feminin: Rusia a învins clar Spania la EURO 2020

Handbal feminin: Rusia a învins clar Spania la EURO 2020

Selecţionata Rusiei, vicecampioana continentală, a învins categoric echipa Spaniei, vicecampioana mondială, cu 31-22 (13-11), joi, în Grupa B a Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2020, din Danemarca.

Rusia s-a desprins în repriza secundă a meciului de la Herning, portarul Ana Sedoikina încheind cu un procentaj de 45% mingi apărate. Pentru rusoaice au marcat câte 4 goluri Bobrovnikova, Dmitrieva, Skorobogatcenko şi Kojokar.

Carmen Martin (CSM Bucureşti) a marcat 4 goluri pentru Spania, Jennifer Gutierrez şi Nerea Pena, şi ele câte 4. Almudena Rodriguez (Gloria 2018 Bistriţa) a reuşit 3, Mireya Gonzalez, Marta Lopez, ambele de la SCM Râmnicu Vâlcea, au înscris câte un gol.

În celălalt meci al grupei, Suedia a trecut cu 27-23 de Cehia.

Linn Blohm (Minaur Baia Mare) a marcat 5 goluri pentru scandinave, iar Gullden, Lindqvist şi Hagman au reuşit câte 4. Marketa Jerabkova, cu 8 goluri, a fost cea mai bună jucătoare a echipei Cehiei.

În Grupa D, din care face parte şi România, Norvegia a dispus de Polonia cu 35-22. Cele mai bune marcatoare de la nordice au fost Henny Reistad 6 goluri, Nora Mork 6, Malin Aune 5, Camilla Herrem 5. De la învinse s-a evidenţiat Marta Gega, 6 goluri.

România a fost învinsă de Germania cu 22-19 în primul meci din Grupa D, la Kolding.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”