Handbal: Per Johansson (CSM București) - Dacă nu ne apărăm bine, nu avem nicio șansă în partida cu Vardar

Handbal: Per Johansson (CSM București) - Dacă nu ne apărăm bine, nu avem nicio șansă în partida cu Vardar

Trimisul special al AGERPRES, Marius Țone, transmite: Antrenorul echipei de handbal feminin CSM București, Per Johansson, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că formația sa nu va avea nicio șansă în meciul cu Vardar Skopje din semifinalele turneului Final4 al Ligii Campionilor, dacă elevele sale nu se vor apăra bine.

"Fetele sunt pregătite, acum înaintea semifinalei nu ne-a rămas decât să ne relaxăm și în teren să încercăm să jucăm cu plăcere. Toți așteptăm ca meciul cu Vardar să înceapă. Cred că Vardar are un mic avantaj pentru că are în lot jucătoare de mare valoare. Pe de altă parte, eu am cea mai experimentată echipă din Final4, așa că am mare încredere în fetele mele și de aceea consider că șansele în partida de mâine sunt 50 la 50 la sută. Din punctul meu de vedere, apărarea decide întotdeauna un meci. Am crescut în Suedia și acolo 70 la sută din timpul de pregătire îl dedicăm apărării, iar 30 la sută atacului. Așa că pentru mine, dacă nu ne apărăm bine, nu avem nicio șansă în partida cu Vardar. Apărarea va decide învingătoarea de mâine. Dacă reacționăm bine în defensivă, atunci avem o șansă în plus să ne calificăm în finală", a spus el.

Tehnicianul suedez a menționat că obiectivul formației CSM București este să câștige pentru a doua oară consecutiv Liga Campionilor: "Suntem aici să câștigăm trofeul, însă până acolo avem de trecut de Vardar. Nu am discutat cu fetele despre acest obiectiv până acum, dar vom face absolut totul pentru a câștiga Liga Campionilor. Este foarte greu să îți aperi titlul, însă suntem fericiți că ne aflăm în postura asta și vom încerca să jucăm cât mai bine. Iar la final să ne putem privi în oglindă și să spunem că am făcut totul la acest turneu".

În vârstă de 46 de ani, Per Johansson susține că tratează turneul Final4 ca pe singura sa șansă în viață de a câștiga Liga Campionilor. "Ar fi primul trofeu al Ligi Campionilor pentru mine. Ca antrenor nu știi niciodată ce se va întâmpla, poate fi ultima mea șansă de a câștiga Liga Campionilor. Bineînțeles, niciodată nu se știe ce îți rezervă viitorul. Însă eu tratez acest Final4 ca singura mea șansă în viață de a câștiga trofeul Ligii Campionilor. Asta mă motivează în plus", a adăugat suedezul pentru AGERPRES.

Turneul Final4 al Ligii Campionilor va avea loc pe 6 și 7 mai, în Papp Laszlo Arena din Budapesta, CSM București urmând să joace pe 6 mai (ora 18,45), în semifinale, cu Vardar Skopje. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Buducnost Podgorica, echipa Cristinei Neagu, și Gyori Audi ETO KC (ora 16,15).

La ediția de anul trecut, CSM București a dispus în semifinale de Vardar cu 27-21, iar Gyori Audi ETO KC s-a impus la limită în duelul cu Buducnost, 21-20. În finala mică, Vardar a trecut de Buducnost cu 30-28, iar CSM București a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Gyori Audi ETO KC cu 29-26, după prelungiri și aruncările de departajare.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...