Hanna Maliar: Rusia a lansat peste 1.300 de rachete împotriva Ucrainei, de la începutul invaziei

Hanna Maliar: Rusia a lansat peste 1.300 de rachete împotriva Ucrainei, de la începutul invaziei

Rusia a lansat împotriva Ucrainei, de la începerea invaziei la 24 februarie, peste 1.300 de rachete, a declarat ministrul adjunct al apărării ucrainean, Hanna Maliar, în cadrul unui program la televiziunea locală, a informat agenţia Ukrinform, citată miercuri de EFE.

''Potrivit datelor noastre, rezervele (Rusiei) s-au redus deja la mai bine de jumătate comparativ cu cele pe care au început să le folosească în debutul invaziei din 24 februarie. Au fost folosite deja peste 1.000 de rachete. Ca să fim mai exacţi, 1.300 de rachete'', a spus Maliar, care a adăugat că este vorba despre rachete lansate din mare, aer şi sol.

Totuşi, Hanna Maliar a apreciat că Rusia mai dispune încă de suficiente rachete pentru a provoca pagube serioase Ucrainei.

Totodată, reprezentanta Kievului a mai spus că Rusia ia în calcul în prezent mai multe scenarii, dincolo de folosirea tradiţională a forţelor terestre, a avioanelor şi a atacurilor cu rachete. Potrivit EFE, Maliar sugera astfel că Moscova ar putea recurge la arme chimice sau nucleare, ceea ce oficialul ucrainean consideră a fi un şantaj şi o intimidare la adresa întregii lumi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...