Hans Klemm: Încurajăm foarte mult lupta românilor împotriva corupției și întărirea statului de drept

Hans Klemm: Încurajăm foarte mult lupta românilor împotriva corupției și întărirea statului de drept

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a declarat, joi, la Movile, județul Sibiu, că SUA încurajează foarte mult lupta românilor împotriva corupției și eforturile pentru întărirea statului de drept.

Diplomatul american a spus că "nu toată lumea este fericită cu vocea Statelor Unite ale Americii" pe care a redat-o în discuțiile privind lupta anticorupție în România.

Hans Klemm a fost prezent la Movile, alături de episcopul Reinhard Guib, pentru a-i oferi acestuia un cec de 59.300 de dolari americani pentru lucrări de restructurare la bisericile fortificate din Movile și Agârbiciu (Sibiu) și Daia (Mureș). Cu această ocazie, episcopul a apreciat și implicarea ambasadorului SUA în domeniul politic din România.

"Mulțumim că v-ați implicat și în domeniul politic în România, împotriva corupției și sperăm că ceea ce politicienii fac în Parlament — sperăm că, cu ajutorul dumneavoastră, cu cel al presei și cu cel al societății civile din România, vom riposta și că democrația și dreptatea vor triumfa", i s-a adresat Guib ambasadorului.

În replică, acesta l-a asigurat pe episcop de sprijinul SUA. "Mulțumesc pentru încurajare, domnule episcop! Nu toată lumea e fericită cu vocea SUA pe care am redat-o în aceste eforturi, dar încurajăm foarte mult lupta împotriva corupției și efortul românilor de a întări statul de drept", a răspuns Hans Klemm.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…