Hans Klemm: Încurajăm foarte mult lupta românilor împotriva corupției și întărirea statului de drept

Hans Klemm: Încurajăm foarte mult lupta românilor împotriva corupției și întărirea statului de drept

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a declarat, joi, la Movile, județul Sibiu, că SUA încurajează foarte mult lupta românilor împotriva corupției și eforturile pentru întărirea statului de drept.

Diplomatul american a spus că "nu toată lumea este fericită cu vocea Statelor Unite ale Americii" pe care a redat-o în discuțiile privind lupta anticorupție în România.

Hans Klemm a fost prezent la Movile, alături de episcopul Reinhard Guib, pentru a-i oferi acestuia un cec de 59.300 de dolari americani pentru lucrări de restructurare la bisericile fortificate din Movile și Agârbiciu (Sibiu) și Daia (Mureș). Cu această ocazie, episcopul a apreciat și implicarea ambasadorului SUA în domeniul politic din România.

"Mulțumim că v-ați implicat și în domeniul politic în România, împotriva corupției și sperăm că ceea ce politicienii fac în Parlament — sperăm că, cu ajutorul dumneavoastră, cu cel al presei și cu cel al societății civile din România, vom riposta și că democrația și dreptatea vor triumfa", i s-a adresat Guib ambasadorului.

În replică, acesta l-a asigurat pe episcop de sprijinul SUA. "Mulțumesc pentru încurajare, domnule episcop! Nu toată lumea e fericită cu vocea SUA pe care am redat-o în aceste eforturi, dar încurajăm foarte mult lupta împotriva corupției și efortul românilor de a întări statul de drept", a răspuns Hans Klemm.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii