Harghita: S-a închis circulaţia pe DN 13B, din cauza căderilor masive de arbori

Harghita: S-a închis circulaţia pe DN 13B, din cauza căderilor masive de arbori

Circulaţia pe DN13 B, care face legătura între localităţile Gheorgheni şi Praid, a fost închisă miercuri seara, începând cu ora 18,30, din cauza căderilor masive de arbori, provocate de vântul puternic.

"Se închide şi DN 13B, km 3 - 33, între Praid şi Borzont din cauza căderilor masive de arbori; este sub cod portocaliu de vânt şi ninsori", a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRPD) Braşov.

Şi DN12 C, Gheorgheni-Lacul Roşu, a fost închis, începând cu ora 17,00, la faţa locului acţionând drumari, poliţişti, dar şi jandarmi pentru degajarea carosabilului de zecile de arbori prăbuşiţi.

Poliţiştii harghiteni recomandă şoferilor să nu pornească la drum, dacă nu este neapărat necesar, în condiţiile în care s-au produs deja două accidente, din cauza căderilor de arbori.

Primul accident, fără victime, a avut loc la ieşirea din Miercurea Ciuc spre Odorheiu Secuiesc, unde un arbore a lovit un microbuz aflat în mers, i-a spart parbrizul şi i-a înfundat plafoniera, iar vehiculul nu şi-a mai putut continua drumul.

În al doilea caz, un arbore a căzut pe cabina unui autocamion pe DN 15, între Topliţa şi Bilbor, şoferul fiind încarcerat şi aflându-se în stare de inconştienţă.

Judeţul Harghita se va afla în cod portocaliu meteo, joi dimineaţa, fiind prognozate "intensificări susţinute ale vântului, viscol şi vizibilitate redusă sub 50 metri". AGERPRES / (AS - autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa foto: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale