Harghita: 54 de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi la SJU Miercurea Ciuc; numărul paturilor disponibile scade

Harghita: 54 de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi la SJU Miercurea Ciuc; numărul paturilor disponibile scade

Un număr de 54 de pacienţi, diagnosticaţi cu COVID-19, sunt internaţi, în acest moment în secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea Ciuc, numărul paturilor disponibile fiind tot mai redus, motiv pentru care se caută soluţii pentru izolarea în alte spaţii a pacienţilor asimptomatici.

"În momentul de faţă avem 54 persoane infectate cu noul coronavirus internate pe secţiile de Boli infecţioase şi Pneumologie. Mai sunt cinci cazuri suspecte la secţia de Boli infecţioase. Se umplu treptat cele două secţii, motiv pentru care, împreună cu conducerea Consiliului Judeţean Harghita, se caută soluţii pentru amplasarea celor pozitivi, dar asimptomatici, într-o altă locaţie", a precizat pentru AGERPRES referentul de presă al SJU, Kiss Edit.

Potrivit acestuia, pacienţii confirmaţi pozitiv, dar asimptomatici, trebuie internaţi, conform regulilor şi se caută soluţii pentru ca ei să fie transferaţi într-un alt spaţiu, care să corespunde tuturor cerinţelor.

Kiss Edit a adăugat că numărul total de locuri, în secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie, precum şi în spitalul modular, este de 78, dar acestea se ocupă rapid.

"Mai sunt locuri, dar acestea se umplu repede. Pe lângă cei pozitivi, mai sunt internaţi şi pacienţi suspecţi. Şi sunt regulile de izolare a pacienţilor, care trebuie respectate", a punctat acesta.

Cele mai multe dintre cazuri sunt forme uşoare sau de severitate medie şi sunt şi pacienţi asimptomatici, a precizat referentul de presă al SJU Miercurea Ciuc.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns, în Harghita, la 90, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticaţi 22 de pacienţi cu COVID-19, arată informarea Instituţiei Prefectului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro