Harghita: Primăria orașului Bălan nu mai poate plăti salariile angajaților Serviciului Public de Alimentare cu Apă

Harghita: Primăria orașului Bălan nu mai poate plăti salariile angajaților Serviciului Public de Alimentare cu Apă

Primăria Bălan înregistrează dificultăți la plata salariilor celor 30 de angajați ai Serviciului Public de Alimentare cu Apă, Canalizare și Salubritate dar și a utilităților acestei instituții subordonate.

Primarul orașului Bălan, Gheorghe Iojiban, a declarat vineri pentru AGERPRES că la serviciul public de apă, canalizare și salubritate există dificultăți financiare din cauza pierderilor mari de apă de pe rețeaua de alimentare, după ce în urmă cu mai mulți ani consiliul local nu a fost de acord să se alăture unui proiect ce viza reabilitarea sistemului.

Din acest motiv, în ciuda fondurilor alocate lunar de către Primăria Bălan, Serviciul Public de Alimentare cu Apă, Canalizare și Salubritate nu mai dispune de bani pentru plata celor 30 de angajați, care nu și-au primit salariile pentru luna octombrie.

În prezent, ar fi nevoie de 247.500 lei pentru cheltuielile salariale aferente lunilor octombrie, noiembrie și decembrie, dar și de aproape 200.000 lei pentru plata utilităților, a arieratelor și a TVA.

Primarul Gheorghe Iojiban a explicat că a cerut ajutor din partea Consiliului Județean Harghita și există speranțe că se vor găsi soluții în acest sens, pentru ca angajații să nu rămână fără salarii în preajma sărbătorilor de iarnă.

Acesta a punctat faptul că primăria a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, pentru reabilitarea sistemului de apă și canalizare, care a fost introdus pe lista de priorități și există promisiuni că în luna decembrie se va semna contractul în valoare de 3,5 milioane de Euro.

Primarul consideră că, după finalizarea proiectului, care va duce la eliminarea pierderilor de pe rețea, activitatea Serviciului public de apă, canalizare și salubritate va fi eficientizată și nu vor mai fi probleme cu funcționarea sa.

AGERPRES / (A-AS-autor: Gina Ștefan, editor: Marius Frățilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…

5 Ea este antrenoarea pe care un puști a întrebat-o dacă trimite poze nud pe bani...