HARTA celor 13 țări UE care au impus restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19

HARTA celor 13 țări UE care au impus restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19

13 țări din Uniunea Europeană au impus restricții speciale împotriva persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, rezultă din analiza măsurilor sanitare impuse de pandemie în statele membre UE, realizată de G4Media.ro .

Marea majoritate a restricțiilor se adresează populației generale și vizează limitarea accesului la viața socială, cum ar fi intrarea în restaurante sau participarea la evenimente. În majoritatea cazurilor, cei nevaccinați pot evita restricțiile prezentând un test PCR negativ sau un certificat care atestă trecerea prin boală.

Cele mai dure restricții sunt în țările unde persoanele nevaccinate sunt aproape excluse din viața socială a comunității, nu au voie să participe la aproape niciun eveniment, să meargă în niciun loc de petrecere a timpului liber (cum ar fi restaurantele, sălile de sport, cinematografele sau mallurile).

În unele situații, nu pot merge în mari supermarketuri, nici să călătorească pe distanțe mari sau să participe la evenimente. Astfel de măsuri sunt în vigoare în Cipru, Franța și Italia.

Cele mai permisive măsuri sunt în Lituania, unde persoanele nevaccinate pot participa doar la evenimente cu un număr redus de persoane.

  • Nu au fost incluse în această listă măsurile de protecție de la care cei vaccinații sunt exceptați în anumite țări (de exemplu, purtarea măștii în interior sau distanțarea fizică) și obligativitatea unor categorii profesionale la vaccinare (de exemplu, personalul medical din Franța).

14 țări din UE printre care și România, nu au impus nicio restricție împotriva persoanelor nevaccinate în mod special.

Iată lista țărilor U.E. care au introdus restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19. Atenție: În majoritatea cazurilor, cei nevaccinați pot evita restricțiile prezentând un test PCR negativ sau un certificat care atestă trecerea prin boală.

Austria

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în hoteluri, restaurante, cluburi, frizerii, saloane, teatre, concerte, stadioane, spa-uri, piscine publice, săli de sport și nici nu au voie să participe la orice fel de evenimente.

Cehia

Persoanele nevaccinate nu au voie în restaurante și să participe la evenimente culturale. De asemenea, nu au voie să-și viziteze rudele din locuințe sociale sau cunoștințele din spital.

Cipru

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, cafenele, baruri, teatre, cinematografe, săli de spectacol, săli de sport / dans, hoteluri, pensiuni, cazinouri, biserici, magazine mari, cămine de bătrâni, cămine pentru bolnavi cronici și nu au voie să participe la evenimente sociale (nunți, botezuri, înmormântări).

Danemarca

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în teatre, cinematografe (în interior, în săli cu mai mult de 500 de locuri), săli de concerte, parcuri de distracții, parcuri acvatice, săli de sport, saloane, frizerii, restaurante (în interior), cafenele (în interior), baruri (în interior) și nu pot participa la evenimente în aer liber cu mai mult de 2.000 de participanți.

Franța

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în niciun spațiu cultural sau de relaxare, în baruri, restaurante, malluri, spitale, cămine de bătrâni, centre sociale, nu pot călători pe distanțe mari cu autocarul, trenul sau avionul și nu pot participa la evenimente cu mai mult de 50 de persoane.

Italia

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, baruri, cafenele, instituții culturale, piscine, săli de sport, spa-uri, parcuri tematice și parcuri de distracții, centre culturale, centre sociale, săli de jocuri, săli de pariuri, cazinouri și nu au voie să participe la spectacole, evenimente, competiții sportive, sporturi de echipă, festivaluri, târguri, conferințe, congrese și concursuri publice.

Letonia

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, cafenele și baruri (în interior), cinematografe, teatre, săli de concerte, cluburi și săli de sport și nu pot participa la evenimente publice.

Lituania

Persoanele nevaccinate nu pot participa la evenimente cu număr nelimitat de persoane.

Luxemburg

Persoanele nevaccinate nu pot intra în centre acvatice, piscine, săli de sport și nu pot participa la antrenamente (cu mai mult de zece persoane) și activități muzicale (cu mai mult de 50 de participanți).

Proprietarii cafenelelor, restaurantelor și barurilor pot decide dacă primesc doar persoane vaccine sau nu. Dacă primesc doar persoane vaccinate, operează fără restricții. Dacă nu, sunt obligați să funcționeze la capacitate redusă.

Polonia

În Polonia , teatrele, operele, filarmonicele, cluburile, discotecile, hotelurile, sălile de sport, cluburile de fitness, parcurile acvatice, piscinele funcționează la capacitate redusă. De asemenea, toate tipurile de evenimente (ceremonii religioase, concerte etc.) pot fi ținute cu un număr finit de participanți. Persoanele vaccinate nu sunt vizate de aceste restricții.

Portugalia

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în hoteluri, pensiuni, restaurante (în interior; vineri, după ora 19, în weekenduri și de sărbătorile legale), băi termale, spa-uri, cazinouri, săli de sport (în grupuri, pentru antrenamente) și nu au voie să participe la evenimente culturale și sportive (cu peste 1.000 de participanți în aer liber sau cu peste 500 de participanți în interior) și nici la nunți sau botezuri (cu peste 10 participanți).

Irlanda

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, baruri sau cafenele în interior.

Slovenia

Persoanele nevaccinate nu au voie în restaurante (în interior), baruri (în interior), cafenele (în interior), hoteluri, pensiuni, piscine publice, cazinouri, cluburi și nu pot participa la adunări în interior, întâlniri în aer liber (cu peste 100 de persoane), evenimente culturale și sportive.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…