HOPA! S-au trezit și ai noștri! Ambasada Rusiei mârâie după ce unul de-al lor a fost trimis pachet înapoi, de pe aeroport

HOPA! S-au trezit și ai noștri! Ambasada Rusiei mârâie după ce unul de-al lor a fost trimis pachet înapoi, de pe aeroport

Ambasada Rusiei acuză că un cercetător rus, A.I.Umnov-Denisov, a fost reținut luni de către autoritățile române de frontieră la aeroportul „Henri Coandă” din București și trimis înapoi în Rusia, cu zborul de marți, 3 martie, relatează  HotNews.ro .
Potrivit sursei citate, acesta ar fi trebuit să susțină luni la Centrul Rus de Știință și Cultură o prezentare pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt”.
El venise în România pentru a-și prezenta tezele pan-slaviste, care susțin că limba română nu are nici o legătură cu limba latină.

Aceste teze sunt utilizate în mod constant de propaganda oficială rusă pentru a slăbi legătura dintre România și Occident.

Umnov – Denisov urma să țină o prelegere pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt” la Centrul Rus de Știință și Cultură, centru deschis în urma unui acord semnat în 2013 de fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, în timpul guvernului Ponta.

Mai mult, cercetătorul rus urma să țină prelegeri și la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București și Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, potrivit postării ambasadei Rusiei la București.

Tezele lui Umnov – Denisov sunt deja preluate în România de diferite site-uri care promovează propaganda rusă anti-occidentală.
„Spre regretul profund al reprezentanților societății științifice și universitare din România și Bulgaria adunați în sala Centrului Rus de Știință și Cultură, lectorul însuși nu a putut participa la eveniment fiindcă, în ciuda primirii la termen a vizei de intrare la Consulatul General al României la Sankt Petersburg, acesta a fost reținut de către autoritățile de frontieră la aeroportul „Henri Coandă” din București. Cercetătorului rus i s-a anunțat despre interdicția de a intra pe teritoriul României și ca urmare acesta a fost nevoit să plece în patria cu zborul următor la 3 martie”,  a scris pe Facebook Ambasada Rusiei .
„Sperăm că în viitor nu se vor crea obstacole artificiale în calea dezvoltării legăturilor științifice ruso-române. Nota respectivă a fost trimisă de către Ambasada Rusiei la MAE al României la 3 martie 2020”, a mai scris Ambasada Rusiei.

 



 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…