HOPA! Țeapă pentru oamenii Chinei din Guvernul Dăncilă! Ce prevede memorandumul semnat între guvernele SUA și României privind 5G: Furnizorii nu trebuie să fie sub controlul guvernului unui alt stat și să aibă un istoric de comportament corporatist etic

HOPA! Țeapă pentru oamenii Chinei din Guvernul Dăncilă! Ce prevede memorandumul semnat între guvernele SUA și României privind 5G: Furnizorii nu trebuie să fie sub controlul guvernului unui alt stat și să aibă un istoric de comportament corporatist etic

HOPA! Țeapă pentru oamenii Chinei din Guvernul Dăncilă! Ce prevede memorandumul semnat între guvernele SUA și României privind 5G: Furnizorii nu trebuie să fie sub controlul guvernului unui alt stat și să aibă un istoric de comportament corporatist etic.

Guvernele SUA și României, prin ambasadorii Hans Klemm și George Maior, au semnat marți la Washington un memorandum de înțelegere cu privire la dezvoltarea tehnologiei 5G. În plină controversă privind implicarea Huawei în operațiuni de spionaj ale statului chinez, România și SUA se angajează prin acest memorandum ca la licitațiile privind 5G să aplice câteva filtre drastice.

Cele trei condiții pe care furnizorii de servicii 5G trebuie să le îndeplinească sunt, potrivit textului memorandumului consultat de G4Media.ro :

”1. Dacă furnizorul este, în lipsa pârghiilor juridice, sub controlul guvernului unui alt stat;

2. Dacă furnizorul are o structură a acționariatului transparentă;

3. Dacă furnizorul are o istorie de comportament corporatist etic și este supus unui regim juridic care impune practici corporative transparente”.

Adoptarea memorandumului vine cu scurt timp înainte ca Român ia să lanseze licitația pentru serviciile 5G în telecomunicații.

”Protejarea acestor rețele de comunicații din generația viitoare de riscuri legate de perturbarea sau manipularea lor, precum și asigurarea vieții private și a libertăților individuale ale cetățenilor României, ai Statelor Unite precum și ai altor state reprezintă un aspect de importanță vitală”, se arată în memorandumul semnat de guvernele american și român.

În plus, memorandumul arată că cele două guverne adoptă documentul numit ”Propunerile de la Praga” – o declaraţie publicată în cursul Conferinţei asupra 5G şi securităţii la Praga din luna mai 2019.

”Guvernul României și Guvernul Statelor Unite ale Americii andosează Propunerile de la Praga, declarația Președintelui din cadrul Conferinței în domeniul securității 5G de la Praga, ca un pas important în vederea dezvoltării unei abordări comune în domeniul securității rețelelor 5G și asigurarea unui ecosistem 5G sigur și dinamic. Propunerile de la Praga subliniază necesitatea ca rețelele 5G să fie construite pe baza competiției libere și corecte, transparenței și a statului de drept”, arată memorandumul citat.

CV-ul lui Costin Mihalache, șeful de cabinet al premierului României, Viorica Dăncilă:



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...