Horodniceanu despre reportajul Sky News: Se confirmă un scenariu, cred că a fost pus la cale de jurnaliștii britanici

Horodniceanu despre reportajul Sky News: Se confirmă un scenariu, cred că a fost pus la cale de jurnaliștii britanici

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri că procurorii au identificat armele și persoanele mascate care apar în reportajul Sky News și că în acest caz se confirmă un "scenariu", despre care crede că a fost pus la cale de jurnaliștii britanici.

"La această oră, se efectuează percheziții în județele Mureș și Bistrița. Au fost identificate persoanele mascate și alte persoane care au colaborat cu acestea. Au fost identificate și ridicate armele. S-a descoperit și autoturismul și se face o cercetare în teren. Vor fi aduși în cursul zilei de astăzi pentru a fi audiați la București și vom reveni cu amănunte după ascultarea lor. Până la această oră, se confirmă ceea ce am preconizat la început — un scenariu, care cred că a fost pus la cale de jurnaliștii britanici", a spus Daniel Horodniceanu într-o scurtă declarație făcută miercuri la sediul DIICOT.

Procurorii DIICOT efectuează miercuri șapte percheziții în locații din Târgu Mureș și Bistrița Năsăud în dosarul deschis în urma reportajului Sky News .

Potrivit unor surse judiciare, la sediul DIICOT a fost adus cel care a intermediat întâlnirea dintre jurnaliștii britanici și presupușii traficanți de arme români. De altfel, acest intermediar și-ar fi recunoscut la audieri fapta.

În câteva ore, la sediul central al DIICOT vor fi aduse alte patru persoane, respectiv bărbații care apar mascați în reportajul Sky News.

În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din primele rezultate ale anchetei rezultă că armele erau deținute legal pentru vânătoare și aparțineau unuia dintre bărbații mascați. Reportajul a fost "aranjat" de jurnaliștii britanici, care le-au indicat presupușilor traficanți ce să spună la filmare, în schimbul unor sume de bani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...