Hunedoara: Multipla campioană la gimnastică Ecaterina Szabo - ''Cetăţean de onoare'' al municipiului Deva (GALERIE FOTO)

Hunedoara: Multipla campioană la gimnastică Ecaterina Szabo - ''Cetăţean de onoare'' al municipiului Deva (GALERIE FOTO)

Fosta mare campioană la gimnastică Ecaterina Szabo a primit miercuri titlul de ''Cetăţean de onoare'' al municipiului Deva, premiul fiind apreciat de sportivă ca unul echivalent cu o medalie olimpică.

"Acest titlu este ca o medalie olimpică. Nu am cuvinte potrivite să pot descrie acest titlu fiindcă (...) sunt oameni care încă se mai gândesc la mine după 30 şi ceva de ani de când m-am lăsat de gimnastică. Sunt fericită că am devenit 'Cetăţean de onoare' al municipiului Deva, oraşul meu de suflet - 'micul meu Paris' aşa cum l-am descris şi numit şi aşa cum va rămâne pentru mine'', a declarat, pentru AGERPRES, Ecaterina Szabo.

Foto: (c) Sorin BLADA / AGERPRES


La rândul său, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a arătat că atribuirea titlului de "Cetăţean de onoare" reprezintă o recunoaştere a meritelor Ecaterinei Szabo, pentru că a făcut cunoscut numele oraşului prin evoluţia sa şi prin cele 28 de medalii cucerite în concursurile de gimnastică.

Foto: (c) Sorin BLADA / AGERPRES


"Este o recunoaştere a meritelor acestei gimnaste deosebite care a obţinut în cariera sa sportivă 28 de medalii, dintre care 15 de aur. În cariera sa, Katy, aşa cum era numită de colege, s-a antrenat şi la CSS Cetate Deva cu antrenorii Adrian Goreac, Maria Cosma şi Octavian Bellu. Prin realizările sale remarcabile, Ecaterina Szabo a făcut cunoscut municipiul Deva în ţară şi în străinătate", a menţionat primarul Florin Oancea.

Foto: (c) Sorin BLADA / AGERPRES


După ce s-a retras din viaţa sportivă şi a urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Ecaterina Szabo a devenit antrenoare la Deva.

În anul 2000, fosta sportivă a intrat în istoria gimnasticii mondiale, fiind inclusă în "Hall of Fame" rezervat marilor gimnaşti ai lumii.

În prezent, Ecaterina Szabo locuieşte în Franţa, împreună cu familia. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate