Hunedoara: Pârtii impecabile în Straja; stratul de zăpadă măsoară circa 30 de centimetri

Hunedoara: Pârtii impecabile în Straja; stratul de zăpadă măsoară circa 30 de centimetri

Iubitorii sporturilor de iarnă se mai pot bucura de pârtiile de schi din staţiunea Straja, în Valea Jiului, calitatea acestora fiind apreciată cu nota 9, pe o scară de la 1 la 10, cu o grosime medie a stratului de zăpadă ce depăşeşte 30 de centimetri, potrivit aprecierilor făcute, vineri, de salvamontiştii din zonă.

"Se poate schia pe întreg domeniul schiabil, respectiv pe pârtiile Sf. Gheorghe, Canal, Slalom, Constantinescu, Mutu, Platoul Soarelui. Cu toate că nu avem o cantitate de zăpadă exagerat de mare pe zona schiabilă, pârtiile sunt impecabile. Calitatea pârtiilor, pe o scară de la 1 la 10, se află la nota 9. Afluenţa turistică la acest sfârşit de săptămână este destul de redusă", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

El a arătat că administratorii pârtiilor au intervenit cu ratracurile şi au pregătit stratul de zăpadă, astfel încât să nu fie probleme pentru schiori.

Pe de altă parte, practicanţii schiului de tură pot să facă excursii atât pe creasta masivului Vâlcan, cât şi în zona centrală a Retezatului Mare şi pe Retezatul Mic.

Salvamontiştii atrag atenţia că deşi zăpada e stabilă, este necesară multă precauţie în zonele de creastă, unde există cornişe care, abordate greşit, pot produce avalanşe.

"Este de preferat ca persoanele care merg în zona înaltă să evite abordarea unghiurilor de pantă mari, mai ales la prânz, atunci când temperatura la nivelul stratului de zăpadă este schimbătoare", a precizat şeful Salvamont Lupeni-Straja.

La acest sfârşit de săptămână, în Straja va avea loc şi Minicupa României la schi alpin.

În Straja se poate ajunge folosind telegondola care pleacă din oraşul Lupeni, în zona instalaţiei fiind amenajate circa 300 de locuri de parcare. AGERPRES / (A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”