Hunedoara: Patru focare de COVID-19 sunt active în judeţ; 9 şcoli au activitatea suspendată

Hunedoara: Patru focare de COVID-19 sunt active în judeţ; 9 şcoli au activitatea suspendată

Patru focare de COVID-19 erau active marţi în judeţul Hunedoara, dintre care unul la secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Petroşani, iar nouă şcoli şi licee aveau activitatea suspendată din cauza cazurilor de infectare cu noul coronavirus, relevă datele centralizate de Instituţia Prefectului Hunedoara.

Astfel, la secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Petroşani sunt 14 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 75 de persoane sunt la un centru rezidenţial ce aparţine de Asociaţia Bunicii Văii Jiului, patru la Centrul rezidenţial UANS din Hunedoara, iar opt la o firmă privată din Petroşani.

În şcolile şi liceele din judeţul Hunedoara au fost consemnate 25 de cazuri pozitive, dintre care 11 la elevi şi 14 la personalul unităţilor de învăţământ. Este vorba despre colegii şi licee din Petroşani, Petrila, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Haţeg şi despre o grădiniţă cu program prelungit din Vulcan.

"Prefectul Vasilică Potecă adresează tuturor locuitorilor judeţului Hunedoara rugămintea să acorde o foarte mare atenţie respectării măsurilor de protecţie sanitară primite din partea medicilor şi a autorităţilor", se arată într-o informare a Prefecturii.

Potrivit datelor statistice, în ultimele 14 zile în judeţul Hunedoara au fost înregistrate 466 de cazuri active, 160 de persoane internate şi 123 în evaluare la spital.

De la începutul pandemiei, 160 de locuitori ai judeţului au murit din cauza noului coronavirus.

Pe de altă parte, nu există zone în judeţ care să necesite carantinarea zonală. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro