Hunedoara: Un bebeluş de trei săptămâni şi mama sa, depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19; vor fi internaţi la Timişoara

Hunedoara: Un bebeluş de trei săptămâni şi mama sa, depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19; vor fi internaţi la Timişoara

Un bebeluş de trei săptămâni şi mama sa, din judeţul Hunedoara, au fost depistaţi pozitiv la testul pentru COVID-19 şi vor fi internaţi, duminică, la Maternitatea Bega din Timişoara, copilul fiind născut pe 28 martie la Maternitatea Odobescu, din acelaşi oraş.

Testele pentru depistarea prezenţei noului coronavirus au fost recoltate la domiciliul celor doi.

"Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a recoltat, pe 9 şi 10 aprilie, probe pentru depistarea virusului COVID-19, atât pentru bebeluş, cât şi pentru mama lui. Au venit rezultatele: pozitiv pentru bebeluş, la ambele probe, iar pentru mamă, negativ pentru proba din 9 aprilie şi pozitiv pentru proba din 10 aprilie. Astăzi (duminică, n.r.), împreună cu DSP Timiş, Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică s-a hotărât internarea atât a mamei, cât şi a bebeluşului, la Maternitatea Bega din Timişoara pentru supravegherea stării lor de sănătate", a declarat, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Potrivit acesteia, mama şi bebeluşul nu prezintă simptome de boală, dar având în vedere vârsta copilului, cât şi starea fiziologică a mamei, aceştia necesită supraveghere medicală.

În judeţul Hunedoara este primul caz în care noul coronavirus a fost depistat la un copil atât de mic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”