Hunedoara: Viceprimarul municipiului Deva și-a ținut audiențele în stradă

Viceprimarul municipiului Deva, Răzvan Mareș, și-a ținut joi după-amiază audiențele în plină stradă, alături de mai mulți șefi de servicii din primărie, el întâlnindu-se cu cetățenii într-un loc intens circulat, situat în apropiere de piața agroalimentară a orașului.

"Mulți dintre cetățenii municipiului Deva lucrează până la o anumită oră care nu le mai permite să vină în audiență la Primărie. Atunci am zis că este necesar să venim noi și să stăm de vorbă cu oamenii pe stradă, într-un cadru organizat în care să putem nota problemele lor și apoi să încercăm să le rezolvăm, cele care țin de Primăria Deva. Suntem aici cu caietul de audiențe, notăm toate datele", a declarat viceprimarul Răzvan Mareș.

Chiar dacă inițial oamenii au fost surprinși de ineditul situației, oamenii au venit la masa la care se aflau funcționarii Primăriei Deva și au solicitat rezolvarea unor probleme diverse, de la starea drumurilor, până la obligarea firmelor de taxi să pună la dispoziția clienților și o mașină pe care să o poată folosi și persoanele cu handicap.
"S-a dat o lege ca firmele care au mai multe taxiuri să aibă măcar o mașină pentru persoanele cu handicap. Am venit la audiențele din stradă pentru că la Primărie îmi este greu să ajung la birourile de sus, cu ajutorul căruciorului meu. Inițiativa aceasta cu audiențele în stradă este mai mult decât mă puteam aștepta", a declarat Eugenia Codrea, președintele Asociației Persoanelor cu Handicap Hunedoara.

Un alt cetățean a solicitat autorităților să intervină pentru repararea mai multor terenuri de sport de la un liceu din Deva, iar un altul a cerut completarea spațiilor verzi dintre blocuri cu arbuști ornamentali.

"Locuiesc la etajul patru, iar acoperișul este distrus. Apa se infiltrează acum până la etajul trei. Vecinii nu vor să contribuie la reparațiile acoperișului. Sper ca Primăria să mă ajute cumva", a spus bărbatul.

În cazul său, serviciul de specialitate al Primăriei Deva va lua legătura cu asociația de proprietari și va cere ca aceasta să respecte legislația în vigoare și să se implice în reparațiile la acoperiș, a arătat viceprimarul municipiului.

Acesta a precizat că va susține audiențe în stradă o dată pe săptămână, programul acestora urmând să fie anunțat periodic.

AGERPRES / (A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Marius Frățilă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

3 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!

4 Hideg și Burci au fugit în Emirate cu un avion de marfă

5 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!