HUO! Proasta de Fiola se ceartă cu Gabriela Cristea și distribuie o știre falsă de la o vuvuzea PSD!

HUO! Proasta de Fiola se ceartă cu Gabriela Cristea și distribuie o știre falsă de la o vuvuzea PSD!

Fiola a intrat in conflict cu vedeta TV Gabriela Cristea, dupa ce ministrul Muncii a afirmat ca indemnizatiile pentru mame puteau fi total eliminate. Cristea i-a raspuns pe Facebook, iar scandalul s-a mutat in online, acolo unde Olguta Vasilescu a distribuit un link cu o știre falsă despre salariul vedetei de la o vuvuzea PSD!

Totul a pornit de la declaratia facuta de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, in timpul dezbaterilor din comisia de specialitate din Senat referitoare la ordonanta privind plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului. Olguta Vasilescu spunea ca acestea sunt "indestulatoare" si ca ar fi putut sa elimine cu totul indemnizatiile.

"Nimeni din Romania nu contribuie vreodata pentru indemnizatia de crestere a copilului. Este o forma a statului de a ajuta familiile sa-si creasca acesti copii in perioada in care nu lucreaza. Deci nu avem ce sa vorbim de principiul contributivitatii, iar plafonul este maximum din Uniunea Europeana.

Puteam sa-l facem si mai jos. Puteam sa facem ca in tari foarte dezvoltate din UE, sa nu mai dam deloc sau sa dam 100 de euro. Dar am plafomat la 1.800 de euro. Din punctul nostru de vedere este indestulator pentru Romania, atat timp cat aceasta suma se da si in Germania si este maximum din UE. Nicaieri in lume nu exista posibilitatea ca sa te intinzi cu aceasta suma in functie de venituri", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, in comisia de specialitate din Senat.

Gabriela Cristea, prezentatoare a postului Kanal D a reactionat pe Facebook, transmitandu-i ministrului Muncii ca modelul german trebuie aplicat in integralitate sau deloc.

"Draga Olguta, te rog frumos sa nu ne mai faci prosti pe fata. Noi te respectam, asteptam si de la tine respect. In Germania toate mamele primesc 1.800 euro, indiferent daca au cotizat sau nu la stat si dupa 45 de zile de la nastere au voie sa lucreze 4 ore/ zi sau pot lucra de acasa. In Romania daca ai venituri, iti iei adio de la indemnizatia de cresterea copilului.

Si daca tot vorbim despre Germania, acolo alocatia pentru copil nu este 18 euro/luna, ca in Romania. Asa ca draga mea, hai sa nu mai luam din Germania doar ce ne convine. Si inca ceva: nu se intreaba nimeni cum sta Germania cu natalitatea si cum sta Romania cu natalitatea", a scris, miercuri, Gabriela Cristea pe pagina de Facebook.

Raspunsul din partea ministrului Muncii a venit joi tot pe Facebook. Olguta Vasilescu a distribuit pe pagina sa o stire in care era mentionat faptul ca Gabriela Cristea, aflata momentan in concediu prenatal, are un venit lunar de 11.000 de euro de la postul Kanal D.

Alaturi de stire, Lia Olguta Vasilescu a scris doar "Fara alte comentarii".

Replica nu a intarziat sa apara. Intr-o interventie televizata, Gabriela Cristea a afirmat ca: "Mi se pare jenant ca un ministru al Muncii sa faca o astfel de postare bazandu-se pe un articol monden. Informatia nu este reala. Doamna ministru nu a facut altceva decat sa sustina o ilegalitate a unui tabloid".

"Doamna ministru isi permite foarte multe lucruri in calitate de ministru. (...) Mi se pare urat faptul ca si-a permis sa ma ia pe mine in colimator, in conditiile in care eu lucrez in mediul privat, cinstit si imi platesc impozite. Eu stiu ca, indiferent de joc, regulile nu se schimba din mers. In momentul in care m-am apucat sa fac acest copil, eu si sotul meu ne-am facut niste calcule financiare. Mi se pare firesc ca daca vrei sa faci o astfel de schimbare, sa ii dai un ragaz omului", a declarat Gabriela Cristea, la Antena 3.

Membrii Comisiei de munca din Senat au adoptat un raport de admitere a proiectului de lege privind plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului la 1.800 de euro (8.500 de lei). Proiectul urmeaza sa fie supus votului plenului Senatului, in calitate de prima camera sesizata.

Ordonanta isi produce deja efectele. Aceasta a intrat deja in vigoare vineri, 1 septembrie. Decizia de plafonare se aplica atat indemnizatiilor care se vor achita de acum inainte, cat si celor care deja se afla in plata. 
 




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...