Iaşi: Bărbat nevaccinat internat cu COVID-19, mort după ce starea sa de sănătate s-a agravat în spital

Iaşi: Bărbat nevaccinat internat cu COVID-19, mort după ce starea sa de sănătate s-a agravat în spital

Un bărbat în vârstă de 68 de ani, nevaccinat, a murit la Spitalul "Sfântul Spiridon" după ce starea sa de sănătate s-a agravat în urma infectării cu SARS-CoV-2, a anunţat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

"În cursul gărzii de la UPU a Spitalului 'Sf. Spiridon' a fost primit un pacient în stare gravă, care a fost adus cu ambulanţa de la Spitalul de Boli Infecţioase. Pacientul era internat de şapte zile cu COVID-19 şi prezenta complicaţii neurologice şi gastrointestinale. A necesitat consulturi şi intervenţii de specialitate în Spitalul de Neurochirurgie şi Spitalul 'Sf Spiridon'. Pacientul a fost intubat pe timpul transportului. Starea lui era gravă din punct de vedere respirator, combinat cu patologia pe care pacientul o prezenta anterior infecţiei cu SARS-CoV2, respectiv diabet zaharat şi hipertensiune arterială. Evoluţia lui a fost nefavorabilă în timpul scurt petrecut aici în urgenţă", a declarat Diana Cimpoieşu.

Potrivit sursei citate, bărbatul provine din mediul rural, nu s-a vaccinat şi nici nu s-a adresat vreunui medic, deşi se simţea rău.

"Este un pacient nevaccinat care a rămas acasă după ce a avut primele manifestări de infecţie COVID-19, undeva în mediul rural, în zona Paşcani, care până la urmă a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind pozitiv la COVID-19, dar care a avut o evoluţie nefavorabilă. La 68 de ani un om are o speranţă de viaţă de 10-15 ani. Lipsa vaccinării, rămânerea la domiciliu în primele momente ale apariţiei simptomelor sunt elementele de agravare şi elemente care au dus la o evoluţie nefavorabilă. Din păcate, pacientul a decedat în ciuda eforturilor depuse de cei de la terapie intensivă şi a colegilor de la celelalte specialităţi. Suntem la sfârşitul lui august 2021, iar în România sunt pacienţi care mor din cauza COVID-19 în condiţiile în care ar avea şansa de a fi vaccinaţi, de a nu face această boală, iar dacă o fac să fie într-o formă extrem de uşoară şi tratabilă la domiciliu", a declarat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: George Onea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”