Iaşi: Proprietara celor doi câini care au muşcat trei persoane a fost dusă la audieri

Iaşi: Proprietara celor doi câini care au muşcat trei persoane a fost dusă la audieri

Proprietara celor doi câini care au sărit gardul unei curţi din zona Splai Bahlui şi au muşcat trei persoane a fost dusă la audieri la Secţia 2 Poliţie, cel mai probabil pe numele acesteia urmând a fi întocmit un dosar penal.

"A fost făcută o sesizare conform căreia unul sau doi câini dintr-o rasă periculoasă au evadat dintr-o curte şi au atacat trei persoane. E vorba de doi adulţi şi o fată de 15 ani. În prezent se fac cercetări. Proprietara patrupedelor a fost adusă la Secţia 2 Poliţie pentru audieri", a declarat, pentru AGERPRES, Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Duminică, doi câini de luptă au scăpat dintr-o curte de pe strada Tănăsescu şi au atacat o fată de 22 ani care mergea spre casă. În apărarea fetei a sărit tatăl acesteia, care a fost muşcat de mână şi de faţă. Un vecin care a văzut incidentul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a sărit la rândul său în ajutor, el fiind muşcat în zona genitală.

"Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi a fost solicitat să intervină pentru două persoane muşcate de câine în zona străzii Sf. Andrei din Iaşi. S-a dirijat de urgenţă un echipaj cu asistent, iar la locul solicitării au găsit o fată de 22 de ani cu plăgi muşcate, regiunea genunchi stâng şi mână stângă, şi un bărbat de 66 de ani cu plăgi muşcate, membru superior drept. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă au fost transportate la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon pentru investigaţii de specialitate", a declarat Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Cel de-al doilea bărbat, care a fost muşcat în zona organelor genitale, a fost preluat de un Echipaj de prim ajutor şi transportat la Spitalul "C.I.Parhon", la secţia de Urologie.

"În cea mai gravă stare este un bărbat în vârstă de 47 de ani, care a fost muşcat la nivelul zonei genitale, cu avulsie de testicul stâng. După ce a fost preluat, a fost direcţionat la Spitalul "C.I. Parhon", la secţia de Urologie", a declarat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr. Diana Cimpoieşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

În urma incidentului, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale poliţiei şi un echipaj al hingherilor. Aceştia din urmă au luat atât cei doi câini care au agresat persoanele, cât şi pe un al treilea care se afla în curte. Vecinii spun că un incident similar ar fi avut loc în urmă cu câteva luni. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...