Iași: Salvatorii SMURD, înmormântați cu onoruri militare și flori aruncate din aer

Iași: Salvatorii SMURD, înmormântați cu onoruri militare și flori aruncate din aer

Trei din cei patru membri ai echipajului SMURD care și-au pierdut viața în timpul unei acțiuni de salvare au fost înmormântați, duminică, cu onoruri militare, în aplauzele ieșenilor prezenți.

Sicriele a doi dintre salvatorii SMURD Iași, asistentul medical Gabriel Sandu și pilotul Doru Gavril, au fost întâmpinate în Cimitirul 'Petru și Pavel' cu zeci de coroane de flori, care au fost depuse pe marginile aleilor, până la mormintele acestora.

Cei doi au fost înmormântați cu onoruri militare, în prezenta a câteva sute de rude, prieteni, colegi și a oficialităților din România și Republica Moldova.

În timpul funeraliilor, un elicopter aparținând Unității Speciale de Aviație Iași, al cărui comandant a fost Doru Gavril, a survolat zona și a aruncat flori deasupra sicrielor salvatorilor. La rândul lor, jandarmii au tras mai multe salve de foc. Alte două aeroplane aparținând Aviației Civile au survolat la rândul lor zona, în semn de omagiu și apreciere față de salvatorii de la SMURD.

Un ceremonial similar va fi oficiat la cimitirul Buna Vestire, unde urmează să fie înmormântată Mihaela Dumea, care era medic SMURD.

Al patrulea salvator, copilotul Voicu Șocae, a fost înmormânat duminică, la Bacău.

AGERPRES / (AS — autor: Daniela Malache, editor: Elena Stanciu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!