Iași: Salvatorii SMURD, înmormântați cu onoruri militare și flori aruncate din aer

Iași: Salvatorii SMURD, înmormântați cu onoruri militare și flori aruncate din aer

Trei din cei patru membri ai echipajului SMURD care și-au pierdut viața în timpul unei acțiuni de salvare au fost înmormântați, duminică, cu onoruri militare, în aplauzele ieșenilor prezenți.

Sicriele a doi dintre salvatorii SMURD Iași, asistentul medical Gabriel Sandu și pilotul Doru Gavril, au fost întâmpinate în Cimitirul 'Petru și Pavel' cu zeci de coroane de flori, care au fost depuse pe marginile aleilor, până la mormintele acestora.

Cei doi au fost înmormântați cu onoruri militare, în prezenta a câteva sute de rude, prieteni, colegi și a oficialităților din România și Republica Moldova.

În timpul funeraliilor, un elicopter aparținând Unității Speciale de Aviație Iași, al cărui comandant a fost Doru Gavril, a survolat zona și a aruncat flori deasupra sicrielor salvatorilor. La rândul lor, jandarmii au tras mai multe salve de foc. Alte două aeroplane aparținând Aviației Civile au survolat la rândul lor zona, în semn de omagiu și apreciere față de salvatorii de la SMURD.

Un ceremonial similar va fi oficiat la cimitirul Buna Vestire, unde urmează să fie înmormântată Mihaela Dumea, care era medic SMURD.

Al patrulea salvator, copilotul Voicu Șocae, a fost înmormânat duminică, la Bacău.

AGERPRES / (AS — autor: Daniela Malache, editor: Elena Stanciu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 SURSE Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea

3 Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar

4 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

5 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc