ÎCCJ: Mandat de arestare prelungit pentru bărbatul care a ameninţat cu un atac cu rachetă

ÎCCJ: Mandat de arestare prelungit pentru bărbatul care a ameninţat cu un atac cu rachetă

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis luni propunerea DIICOT de prelungire, cu 30 de zile, a măsurii arestului preventiv pe numele bărbatului care a sunat, în luna martie, la o fundaţie şi un hotel din centrul Capitalei şi a ameninţat că va executa un atac cu rachetă în numele organizaţiei "Vlad Ţepeş".

Conform DIICOT, pe 1 martie, la ora 15,52, Secţia 1 Poliţie Bucureşti a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la sediul unei fundaţii din Bucureşti a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locaţiei respective.

De asemenea, în aceeaşi zi, la scurt timp, ora 15,56, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată că la un hotel situat pe Calea Dorobanţi a fost primit un alt apel telefonic, tot cu mesaj audio, conform căruia va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona.

La finalul mesajului audio se preciza că organizaţia "Vlad Ţepeş" revendică atentatul.

Ulterior, autorul ameninţării - Ovidiu Anghelidi - a fost identificat şi reţinut, el fiind ulterior arestat preventiv.

Pe 10 aprilie, procurorii DIICOT au găsit în locuinţa lui Ovidiu Anghelidi, situată în comuna Jidvei, judeţul Alba, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...