IGPF: 15 migranți din Cuba și Pakistan, opriți la frontiera României cu Serbia

IGPF: 15 migranți din Cuba și Pakistan, opriți la frontiera României cu Serbia

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat 15 cetățeni din Cuba, respectiv Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia.

"În ultimele 24 de ore polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Moravița, județul Timiș, au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcția localității de frontieră Jamu Mare, patru cetățeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul țării. Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări ", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Potrivit sursei citate, în cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetățeni cubanezi — un bărbat, două femei și un minor, cu vârste cuprinse 4 și 49 de ani, care au declarat că au plecat cu un avion din Moscova, au ajuns în Serbia, unde au stat câteva luni, și intenționau să ajungă ilegal în SUA.

IGPF precizează că, sâmbătă dimineața, polițiștii de la Sectorul PF Deta, în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au depistat, în apropierea localităților de frontieră Opătița și Denta, 11 cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă, aceștia fiind preluați și transportați la sediul instituției pentru cercetări.

"În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 11 bărbați toți din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei", se spune în comunicat.

IGPF menționează că se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun, și că vor fi anunțate autoritățile sârbe pentru verificarea în comun a evenimentului și punerea în aplicare a acordului de readmisie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...