IGPR: 46 de biciclete de lux furate din străinătate au fost recuperate; cetăţeni români implicaţi

IGPR: 46 de biciclete de lux furate din străinătate au fost recuperate; cetăţeni români implicaţi

IGPR a anunţat joi că 46 de biciclete de lux furate din străinătate au fost recuperate în urma cooperării internaţionale dintre poliţiştii români şi autorităţile belgiene, sub coordonarea DIICOT.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, pe 3 şi 4 aprilie, pe teritoriul României, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR şi cei de la inspectoratele de poliţie judeţene Neamţ şi Suceava au desfăşurat o acţiune, sub coordonarea DIICOT - Structura Centrală, la care au participat şi poliţişti belgieni.

"Ancheta comună s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal ce vizează comiterea a 11 furturi din magazine de biciclete de lux, fapte comise prin spargerea vitrinelor sau ruperea acoperişului, după ce, în prealabil, ar fi fost sustrase autoutilitare pentru transport. Membrii unei grupări organizate ar fi comis mai multe infracţiuni de furt calificat, totalul prejudiciului fiind de aproximativ 500.000 de euro", se spune în comunicat.

IGPR precizează că au fost efectuate percheziţii la locuinţele unor persoane fizice şi la sedii de firme, în urma cărora au fost depistate şi ridicate 46 de biciclete de lux şi 10 cadre cu accesorii pentru alte 10 astfel de biciclete, valoarea lor fiind de aproximativ 50.000 de euro. Bicicletele ar fi fost provenite din furturi comise pe teritoriul Belgiei sau a altor state, ca Germania şi Spania, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, a fost reţinut un cetăţean român, în baza unui mandat european de arestare, acesta fiind bănuit de comandarea şi comercializarea de astfel de bunuri în ţară. Acesta a fost arestat preventiv în vederea predării lui autorităţilor judiciare din Belgia.

"Până în prezent, au mai fost arestaţi preventiv, în acest caz, doi cetăţeni români implicaţi în comiterea furturilor şi transportul bunurilor spre România. De asemenea, ancheta a vizat şi mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova, implicaţi în comiterea acestor fapte", se precizează în comunicat.

Activităţile de urmărire penală desfăşurate pe teritoriul României s-au făcut în baza unui ordin european de anchetă emis de Tribunalul de primă instanţă din Bruxelles, Belgia, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei