IGPR: Amenzi de peste 14,6 milioane de lei aplicate vineri pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare

IGPR: Amenzi de peste 14,6 milioane de lei aplicate vineri pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că în cursul zilei de vineri au fost întocmite 12 noi dosare penale privind zădărnicirea combaterii bolilor, iar poliţiştii au aplicat 7.127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.647.600 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

"În cursul zilei de ieri, 3 aprilie, aproape 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P. Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul Stării de Urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice", se arată în informarea transmisă de IGPR sâmbătă.

De asemenea, în misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de 4.235 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, şi jandarmi şi efective ale M.Ap.N.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, 853 de autovehicule (cu 2.570 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

Au fost verificate 75.633 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. De asemenea, în cursul zilei de vineri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 7.127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.647.600 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

Poliţiştii sunt pregătiţi pentru a interveni la sesizările oamenilor şi pentru a oferi ajutor celor aflaţi în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.732 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.165 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 225 de acţiuni. 75 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi alte 9 persoane urmărite au fost depistate.

IGPR mai reaminteşte că dispozitivul de ordine şi siguranţă publică acţionează pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar şi pentru a preveni şi combate ilegalităţile de orice fel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”