IGPR: Percheziţii în Timiş, Arad şi Bucureşti; persoane ce transportau migranţi către Vestul Europei, audiate

IGPR: Percheziţii în Timiş, Arad şi Bucureşti; persoane ce transportau migranţi către Vestul Europei, audiate

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timiş, au efectuat, luni dimineaţa, 16 percheziţii pe raza judeţelor Timiş, Arad şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate în trafic de migranţi, fiind conduşi la audieri opt membri ai grupării.

"Pe raza judeţelor Timiş şi Arad, de la începutul anului 2019 şi până în prezent, ar fi acţionat un grup infracţional organizat, ce avea drept scop racolarea, îndrumarea, cazarea şi transportul de migranţi originari din Orientul Mijlociu către state din Vestul Europei", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis luni AGERPRES.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că membrii grupării făceau parte dintr-o vastă reţea de trafic de migranţi, constituită la nivel european. Reţeaua şi-ar fi dezvoltat cu timpul segmente naţionale, în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradiţională de migraţie.

"Segmentele naţionale ale reţelei de trafic de migranţi ar fi fost coordonate de lideri zonali, cetăţeni de origine arabă, cu reşedinţa în state din Europa. Migranţii ar fi fost grupaţi, într-o primă fază, pe teritoriul Turciei, de unde membrii grupării le-ar fi asigurat apoi transportul către România, prin Bulgaria şi Serbia", se arată în comunicat.

În Serbia, gruparea infracţională ar fi avut membri cu rol în asigurarea călăuzirii migranţilor peste frontiera de stat cu România.

Potrivit anchetatorilor, după introducerea frauduloasă a migranţilor în România, aceştia ar fi fost transportaţi până în Timişoara, Arad sau localităţile limitrofe, unde ar fi fost cazaţi în diferite imobile, până la momentul organizării trecerii frontierei cu Ungaria şi transportării acestora mai departe către destinaţiile finale din Vestul Europei.

"În urma percheziţiilor, au fost ridicate 12 telefoane, iar la una dintre locaţii, şi anume în comuna Macea, din judeţul Arad, a fost depistat un grup de 12 migranţi de origine afro-asiatică (10 bărbaţi, o femeie şi un copil)", precizează IGPR.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. La activităţi au participat şi poliţişti din Arad şi Bucureşti, poliţişti de frontieră din Timişoara şi jandarmi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro