Imaginea DECĂDERII României! Tablagiul Busuioc, care a lucrat doar la stat și-i colcăie conturile de sute de mii de euro, în fruntea Curții de Conturi!

Imaginea DECĂDERII României! Tablagiul Busuioc, care a lucrat doar la stat și-i colcăie conturile de sute de mii de euro, în fruntea Curții de Conturi!

Imaginea decăderii României! Voi știați că Mihai Busuioc este un fost milițian tablagiu absolvent al școlii de subofițeri de la Câmpina? Individul, Mihai Busuioc, a absolvit școala de subofițeri de miliție, în 1993. El a scris, șmecherește, Școala Militară Vasile Lascăr din Câmpina. Această informație, care lipsește din CV-ul de la guvern, a oferit-o marți, parlamentarilor, la comisia care l-a avizat. De-abia în 1996 a început aventura acumulării de „studii superioare”, la particulara care se confundă cu Adrian Năstase, Nicolae Titulescu. Și ăsta a fost votat miercuri președinte al Curții de Conturi, una dintre puținele instituții care și-a păstrat în ultimii ani un oarecare prestigiu și imparțialitate. Acum a fost transferată de Dragnea în buzunarul de la spate.

CV-ul în care nu apare informația rușinoasă cu studiile de milițian:

Declarația de avere a bugetarului Mihai Busuioc. Și asta e tot doar cea oficială:

Mihai Busuioc a fost numit miercuri de Plenul Reunit al Parlamentului in functia de presedinte al Curtii de Conturi, fiind inregistrate 275 de voturi "pentru" numirea sa si 95 "impotriva".

Mihai Busuioc, in prezent secretar general al Guvernului, a fost numit miercuri de Parlament in functia de presedinte al Curtii de Conturi, institutia care controleaza modul in care este cheltuit banul public. Mihai Busuioc este un apropiat al lui Liviu Dragnea care a ajuns in atentia opiniei publice in iunie, inainte ca Sorin Grindeanu sa fie dat jos de PSD din functia de premier, atunci cand a refuzat sa contrasemneze ordinul prim-ministrului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din functie. El a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie, si a ocupat in doua randuri functia de director general al Agentiei de Cadastru Imobiliar. Busuioc detine zece conturi bancare in care sunt depozitati sute de mii de euro si doua proprietati imobiliare.

Busuioc a fost numit secretar general al Guvernului, in ianuarie, de catre Sorin Grindeanu, imediat dupa acesta a fost investit in functia de premier. Numirea lui Busuioc a fost prima decizie a lui Grindeanu in calitate de premier. In aprilie, Mihai Busuioc a fost numit membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de catre statul roman, prin Ministerul Energiei.

El a fost unul dintre actorii care au participat activ la criza politica din iunie care a dus la demiterea in Parlament a guvernului Grindeanu. Refuzul lui Busuioc de a contrasemna ordinul primului-ministru prin care dispunea eliberarea din functie a dat peste cap planurile lui Grindeanu de a-l numi pe Victor Ponta in locul sau. In cele din urma, ordinul a ajuns sa fie publicat in Monitorul Oficial si Busuioc a fost demis.

Dupa ce motiunea de cenzura impotriva guvernului Grindeanu a fost votata de Parlament si noul Executiv condus de Mihai Tudose si-a preluat atributiile, Mihai Busoic a fost repus in functia de secretar general de stat al Guvernului.

Studii si cariera

Conform CV-ului periat de trecutul mai puțin favorabil, Busuioc a terminat in 2002 Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti si a urmat in perioada 1999-2002 doua cursuri de pregatire profesionala in cadrul Ministerul Justitiei (MJ), conform CV-ului acestuia publicat pe site-ul SGG. A fost lector la Centrul de Pregatire a personalului auxiliar si de specialitate in cadrul MJ inca din anul 2001, dupa ce anterior ocupase functia de conducator de Carte Funciara de la Biroul de Carte Functiara din sectorul 4 in perioada 1999-2004. Acesta a continuat sa avanseze profesional in cadrul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) ajungand sa conduca in doua randuri agentia si consiliul de administratie in perioadele 2006-2007 si 2009-2012.

In mai 2012, fostul premier Victor Ponta l-a demis pe Busuioc de la sefia Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Timp de un an, intre 2012 si 2013, a fost director al corpului de control din cadrul ANCPI, dupa care a fost numit secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie.

In 2014 cand a fost numit la Ministerul Dezvoltarii, EVZ scria ca Busuioc a fost omul de incredere al lui Vasile Blaga, membru al PDL sectorul 4 si fostul sef al Oficiului de Cadastru din vremea Elenei Udrea, fiind implicat in multe afaceri cu retrocedari din Bucuresti si din Romania.

Mihai Busoic a urmat si doua cursuri post-universitare la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov (2004-2006) si la "Colegiul National de Aparare" din cadrul Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" (2007). In 2007 a absolvit un program masteral in drept funciar din cadrul Universitatii Constantin Brancusi din Targu Jiu.

Averea lui Busuioc

Secretarul general al Guvernului detine un apartament de 88 mp in capitala si 10 conturi bancare in care sunt depozitati circa 167.000 euro, peste 650.000 lei si alti 33.990 dolari. Busuioc a mai oferit 27.000 de euro imprumut catre doua persoane fizice, Mihai Curca si Alexandra Cojocaru. Alaturi de sotia sa detine 59% dintr-un teren intravilan de 1.668 de mp situat in comunca Corbeanca. Restul proprietatii figureaza in declaratia de avere ca apartinand lui Mihai Curca, Ana Curca si Aurel Curca.

Ultima declaratie de avere a lui Busuioc arata ca in 2016 a avut un venit de 145.146 lei, fiind membru in mai multe Consilii de Administratie. In schimb, sotia sa a castigat din exercitarea profesiei la Camera Notarilor Publici din Bucuresti un venit anual de 373.729 lei.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…