IMAGINEA scandaloasă din Google Maps. Un robot Android urinează pe logo-ul Apple - FOTO & HARTĂ INTERACTIVĂ

IMAGINEA scandaloasă din Google Maps. Un robot Android urinează pe logo-ul Apple - FOTO & HARTĂ INTERACTIVĂ

Harţile Google ascund, într-o regiune aflată la sud de oraşul pakistanez Rawlpindi, o imagine care poate duce cel puţin la concedierea unui angajat al Google. Este vorba despre un robot Android care urinează pe logo-ul Apple.

IMAGINEA scandaloasă din Google Maps. Un robot Android urinează pe logo-ul Apple - FOTO

Potrivit guardian.co.uk , imaginea respectivă, care este vizibilă oricărui utilizator al Google Maps, a fost adăugată de cineva care are acces privilegiat la sistemul de editare al hărţilor Google. Serviciul Google Maps permite utilizatorilor să editeze anumite informaţii din sistem, dar harta în sine, care prezintă formele de relief, nu poate fi editată decât de Google, prin intermediul angajaţilor săi.

Imaginea problematică dispare în momentul în care se foloseşte opţiunea "vedere din satelit".

Androidul care urinează pe logo-ul Apple nu este singura imagine ciudată inserată în hărţile Google. În aceeaşi regiune din Pakistan de pe Google Maps, câţiva kilometri mai la est, se află o altă imagine cu mesajul "Google review policy is crap" ("Regulile de verificare ale Google sunt de rahat", n.r.).

Sursa imaginilor rămâne pentru moment un mister, compania Google fiind aşteptată să răspundă la o serie de întrebări, precum cine este persoana care insererază aceste imagini, cum de ele nu au fost depistate până acum şi când vor fi îndepărtate, potrivit ediţiei online a The Guardian.

Harta interactivă

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...