Imaginea zilei/Cum arăta distanțarea fizică la slujba Cuvioasei Sfânta Parascheva/Scandalul pare provocat de niște grupuri venite „cu misiune” din Dolj

Imaginea zilei/Cum arăta distanțarea fizică la slujba Cuvioasei Sfânta Parascheva/Scandalul pare provocat de niște grupuri venite „cu misiune” din Dolj

Restricțiile impuse de autoritățile centrale la pelerinajul de la moaștele Sfintei Parascheva pentru cei din afara Iașiului au fost ridicate, astfel că toți pelerinii pot intra la raclă. Totuși, imaginile prezentate de Ziarul de Iași arată o organizare foarte bună, distanțarea fizică fiind respectată.

Pe parcursul zilei, au avut loc incidente cu jandarmii, provocate de oameni nemulțumiți că nu fuseseră lăsați să se închine la moaște, nefiind din Iași. De asemenea, câteva zeci de persoane au protestat în zona Catedralei Mitropolitane, faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Oamenii s-au adunat pe pietonal, în zona unde au fost amplasate garduri metalice, scandând, printre altele: "O să daţi socoteală cu toţii", "Duceţi-vă la diavol" şi "Jos dictatura".
Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat miercuri seară că este vorba de două grupuri de olteni veniți din Dolj și care ”par să fi venit cu un scop precis, să facă scandal”.

Circa 50 de persoane din rândul celor care protestau invocând teorii ale conspiraţiei au fost evacuați din curtea Catedralei Mitropolitane de o echipă de jandarmi şi preoţi, invocându-se riscuri sanitare, a scris Ziarul de Iași. Ei s-au certat cu jandarmii până când au fost lăsaţi să se aşeze la rând. Majoritatea nu sunt din Iaşi, aproape niciunul nu poartă mască, au steaguri, icoane, iar o parte dintre ei, haine preoteşti. Merg în grup compact, nu respectă nici distanţarea fizică nici vreo normă de protecţie sanitară, mai notează publicația citată.

Până la ora transmiterii acestei știri este neclar cine a luat decizia ridicării restricțiilor.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?