Imnul României cântat de Madrigal în avion. „Deșteaptă-te, române“ a răsunat la 10.000 metri deasupra Americii VIDEO

Imnul României cântat de Madrigal în avion. „Deșteaptă-te, române“ a răsunat la 10.000 metri deasupra Americii VIDEO

Aflat în turneu în Statele Unite ale Americii, Corul Madrigal a interpretat „Deșteaptă-te, române” la bordul avionului în care se afla, la o altitudine de aproximativ 10.000 de metri.

Membrii corului a cântat imnul în avion FOTO captură video Youtube

Interpretarea emoționantă a avut loc chiar de Ziua Națională a României, la 1 Decembrie 2023, în avionul care îi ducea pe membrii corului de la Washington la Chicago, în turneul din Statele Unite ale Americii, spre încântarea celorlalți pasageri.

„Imnul României s-a auzit și deasupra Americii! Cu inima și gândul la România noastră frumoasă, ne-am alinat dorul de acasă cântând Imnul național în avionul care ne duce Chicago. Am sărbătorit împreună cu toți cei aflați la bordul avionului și vă trimitem și vouă emoția noastră. La mulți ani, România! La mulți ani, nouă, românilor, oriunde ne-am afla!”, au transmis cei de la Madrigal.

Aflat pentru al 6-lea an consecutiv în turneu în Statele Unite, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă prin programul aniversar „Madrigal 60”.

Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, care a organizat tuneul în colaborare cu Institutul Cultural Român, spune despre ansamblu că este „unul dintre cele mai bune proiecte culturale pe care România îl poate prezenta lumii”.

Corul dirijat de Anna Ungureanu susține concerte în New York, Washington D.C., Chicago și Seattle.

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale. Din momentul înfiinţării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susţinut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de ţară”.

Madrigal este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renaşterea europeană, muzica bizantină şi creaţia contemporană românească şi universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?