Imobil prăbușit lângă Napoli: Cele opt persoane date dispărute au fost găsite decedate

Echipele de salvare care efectuau căutări începând de vineri dimineața printre ruinele unui imobil ce s-a prăbușit într-o localitate de lângă Napoli au anunțat sâmbătă că au găsit trupurile neînsuflețite ale celor opt locuitori dați dispăruți, dintre care doi copii, informează AFP.

După prăbușirea, în zorii zilei de vineri, a acestui imobil de patru etaje cu fața spre mare în Torre Annunziata, zeci de pompieri și de voluntari au întreprins căutări cu mâinile goale printre dărâmături, sub un soare nemilos, apoi la lumina unor proiectoare puternice.

Însă, pe măsură ce munca lor avansa, ei nu au descoperit decât cadavre, dintre care unul sâmbătă dimineața devreme. Dacă partea imobilului unde se aflau camerele de zi a rămas în picioare, camerele în care dormeau locuitorii s-au prăbușit în totalitate.

Potrivit mai multor mass-media locale, una dintre victime era chiar arhitectul însărcinat să verifice securitatea clădirilor publice și private din această comună de circa 40.000 de locuitori, de la picioarele Vezuviului. El a murit împreună cu soția lui și fiul lor de 27 de ani.

Alte victime sunt un cuplu și copii lor de 8 și 14 ani, precum și un vecin sexagenar ce locuia singur.

Parchetul din Torre Annunziata a declanșat o anchetă pentru "prăbușire prin neglijență", însă cauzele dramei nu sunt încă foarte clare, mai multe persoane evocând pur și simplu o clădire în stare proastă și lucrări de renovare în curs la etajele inferioare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

3 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

4 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

5 Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru uciderea interlo…