Imunolog american: E puțin probabil ca noul coronavirus să se fi transmis la om în piața din Wuhan

Imunolog american: E puțin probabil ca noul coronavirus să se fi transmis la om în piața din Wuhan

Profesorul Stanley Perlman, imunolog la Universitatea Iowa din SUA, spune că ipoteza ca noul coronavirus să se fi transmis de la animal la om în piața de carne din Wuhan „nu poate fi exclusă”, dar „pare puțin probabilă”, relatează „The Guardian”.

„Nu au existat modificări substanțiale ale virusului în cele trei luni ale pandemiei, ceea ce indică faptul că virusul este bine adaptat la om”, a declarat prof. Stanley Perlman, expert în focarele anterioare de coronavirus care au provenit de la animale, pentru ediția australiană a cotidianului britanic „The Guardian”.

Profesorul crede că a existat un animal intermediar, dar adaugă că, deși pangolinii sunt posibili candidați, „nu sunt dovediți că sunt intermediarii cheie”.

„Bănuiesc că orice evoluție [a noului coronavirus- n.red.] a avut loc la animalul intermediar. Dacă a existat unul. Nu au existat modificări substanțiale ale virusului în cele trei luni ale pandemiei, ceea ce indică faptul că virusul este bine adaptat la om. ”

În trecut, piețele umede din China - unde sunt comercializate animale vii - au mai fost focare de coronavirusuri, în special SARS.

Dr. Michelle Baker, imunolog la CSIRO, care studiază virusurile la lilieci, spune că unele cercetări despre originile SARS-CoV-2 au la bază descoperiri făsute în trecut. 

„Nu știm cu adevărat” cât de exactă este informația despre originea noului coronavirus, spune și ea. Baker afirmă că este „foarte probabil” că virusul își are originea într-un liliac.

„Este un scenariu probabil, dar nu vom ști niciodată. Piața a fost curățată destul de repede. Nu putem decât să speculăm.”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei