În Coreea de Sud se votează anticipat timp de două zile, cu măsuri sanitare stricte, pentru scrutinul parlamentar

Sud-coreenii au început vineri să voteze anticipat în cadrul alegerilor parlamentare programate pentru 15 aprilie, pe fondul epidemiei de COVID-19 care a făcut deja peste 10.000 de victime, pacienţii infectaţi cu coronavirus şi personalul medical care îi tratează având afectate secţii speciale, transmit Reuters şi Yonhap.

Comisia Electorală Naţională (NEC) a înfiinţat opt secţii de vot pentru cei peste 3.000 de pacienţi cu COVID-19 şi pentru 900 de membri ai corpului medical din centrele de tratament din zonele greu lovite, precum capitala Seul şi oraşul Daegu.

Scrutinul propriu-zis are loc la 15 aprilie, însă oficialii speră că oamenii vor profita de opţiunea votului anticipat pentru a se reduce aglomeraţia în secţii în acea zi.

În total, sunt deschise 3.500 de secţii unde sud-coreenii pot vota anticipat timp de două zile, vineri şi sâmbătă, între orele locale 06:00 şi 18:00.

Secţiile au fost dezinfectate joi, iar tuturor alegătorilor li s-a cerut să fie echipaţi cu mască, mănuşi şi să folosească dezinfectanţi.

Fiecărui alegător i se verifică temperatura la intrare, iar cei care prezintă peste 37,5 grade Celsius sunt direcţionaţi spre cabine speciale.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a votat vineri la o secţie amplasată în apropierea Casei Albastre, palatul prezidenţial.

Guvernul dezbate încă planul de a le permite să voteze celor aproximativ 46.500 de persoane care nu au fost testate pozitiv la coronavirus, dar se află în autoizolare. 'Şi celor aflaţi în carantină autoimpusă ar trebui să li se asigure dreptul de vot. Preocuparea este cum anume să fie redus la minimum riscul de noi infectări în timpul procesului de vot', a declarat ministrul adjunct al sănătăţii, Kim Gang-lip, într-un briefing de presă.

Potrivit unor experţi, guvernul se gândeşte să le permită acestora să voteze după închiderea secţiilor, care va avea loc miercuri la ora locală 18:00.

Centrul sud-coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC) a raportat vineri 27 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, bilanţul naţional ridicându-se acum la 10.450. Numărul celor decedaţi a ajuns la 208, dintre care patru în ultimele 24 de ore. Un total de 7.117 de pacienţi s-au vindecat, iar 3.125 sunt încă sub tratament. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

4 O mare porcărie! Procurorul general Gabriela Scutea a dat vot nul la votul pentru desființarea Secției Specia…

5 VIDEO Prostituatele românce din Italia au ieșit la muncă cu termoscanere, mască și dezinfectant

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima