În sicriul fostului președinte Kaczynski au fost descoperite rămășițe ale altor victime ale tragediei de la Smolensk

În sicriul fostului președinte Kaczynski au fost descoperite rămășițe ale altor victime ale tragediei de la Smolensk

Procuratura poloneză a denunțat vineri faptul că în circa jumătate dintre sicriele exhumate până în prezent după tragedia aeriană de la Smolensk (Rusia), inclusiv în coșciugul președintelui de la acea vreme al Poloniei, Lech Kaczynsky, rămășițele pământești ale victimelor au fost amestecate, scrie cotidianul spaniol El Mundo.

Postul public de radio polonez a informat că procurorul general adjunct Marek Pasionek a prezentat un raport provizoriu al exhumărilor rămășițelor pământești ale victimelor de la Smolensk, aerodromul rus unde s-a prăbușit în 2010 avionul prezidențial în care călătoreau, alături de Kaczynsky și soția sa, 95 de reprezentanți ai elitei politice, militare și religioase a țării.

Toți pasagerii aflați la bord și-au pierdut viața, iar autoritățile poloneze au redeschis ancheta accidentului aviatic pe fondul suspiciunilor că ar fi putut fi vorba de un sabotaj sau de un atentat comis de ruși, teză susținută de membrii partidului de guvernământ Lege și Justiție, prezidat de Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al președintelui defunct.

Potrivit procuraturii poloneze, în sicriul lui Lech Kaczynski au fost descoperite rămășițele a alte două victime. În total, au fost realizate 27 de exhumări, iar testele ADN realizate asupra a 24 de rămășițe pământești au dezvăluit că două cadavre au fost amestecate, un coșciug conținea doar jumătate dintre rămășițele unei victime, iar în nouă cazuri în sicrie erau amestecate rămășițe umane aparținând mai multor victime.

Exhumările au început anul trecut și este de așteptat să se încheie în 2018. Rămășițele pământești ale lui Lech Kaczynski și ale soției sale Maria, ambii înhumați la castelul Wawel din Cracovia, au fost primele exhumate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro