În SUA trăiesc peste 500.000 de persoane fără adăpost, dintre care un sfert sunt copii

În SUA trăiesc peste 500.000 de persoane fără adăpost, dintre care un sfert sunt copii

Mai mult de 500.000 de persoane - dintre care un sfert copii - nu aveau un adăpost în acest an în Statele Unite ale Americii, potrivit unui studiu publicat joi, relatează Reuters. Raportul, realizat de Departamentul pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană din SUA (HUD), arată că numărul acestora se află într-o ușoară scădere față de 2014. Multe orașe din SUA se confruntă cu o redresare economică lentă, salarii stagnante sau în scădere în rândul celor cu venituri foarte mici și constrângeri bugetare pentru programele de asistență socială.

Autoritățile din orașele Los Angeles, Seattle, Portland, Oregon și Hawaii au atras atenția în legătură cu o creștere îngrijorătoare a numărului persoanelor fără adăpost, iar primarul din Seattle a vizitat joi o nouă tabără ridicată pentru persoanele care trăiesc pe străzi din orașul său.

'În pofida estimărilor naționale, orașul New York continuă să se confrunte cu un număr aproape record de persoane fără adăpost', a declarat Giselle Routhier, o purtătoare de cuvânt a Coaliției pentru cei fără adăpost, un grup de sprijin.

Potrivit ultimului studiu realizat de HUD, circa 565.000 de persoane trăiesc pe străzi în mașini, în adăposturi improvizate sau în centre de primire a persoanelor fără adăpost. Aproape un sfert dintre acestea aveau vârste sub 18 ani.

Numărul acestora este în scădere cu 2 procente față de anul trecut și cu 11% față de 2007, conform HUD.

Cu toate acestea, numărul real al populației fără adăpost din SUA este probabil mai mare decât sugerează cifrele oferite de HUD în condițiile în care multe persoane care nu au posibilitatea de a avea un acoperiș deasupra capului dorm de multe ori la prieteni sau rude.

Lipsa de locuințe la prețuri accesibile, combinată cu o scădere a salariilor mici din SUA, au fost considerate de analiști ca principalele motive pentru care persoanele rămân fără adăpost într-o serie de orașe din SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă