Încă două zile de vară în România. Ce se anunță după căldura neobișnuită și unde se așteaptă lapoviță

Încă două zile de vară în România. Ce se anunță după căldura neobișnuită și unde se așteaptă lapoviță

Vreme neobișnuit de caldă anunță meteorologii în continuare în sud-estul țării la începutul lunii octombrie, în timp ce în restul regiunilor se vor semnala ploi, iar la munte sunt așteptate precipitații mixte. De luni, 3 octombrie, vine frigul în toată țara.

Vreme deosebit de caldă în România FOTO Shutterstock

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) , sâmbătă, 1 octombrie, vremea va fi în continuare cu mult mai caldă decât în mod obișnuit la început de octombrie, cu precădere în sud, est și centru.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile vestice, nord-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele nordice și centrale, precum și la munte, unde vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, iar pe alocuri cantităţile apă vor fi însemnate (peste 15 l/mp) şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat în a doua parte a intervalului.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și pe arii mai restrânse în celelalte zone, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 31 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade Celsius în depresiuni și 19 grade Celsius pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

La București, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă.

În lunca Dunării vor fi 28 de grade Celsius

Duminică, 2 octombrie, temperaturile încep să scadă, însă în Lunca Dunării va fi tot vreme de vară. Meteorologii anunță că valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior și se vor situa în jurul mediilor multianuale, exceptând regiunile sudice și sud-estice, unde vremea va fi caldă pentru această dată.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și local ploi slabe – mai ales în nordul și centrul țării, însă noaptea nebulozitatea se va accentua treptat și va ploua în vest, centru, nord și nord-est, iar izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale la munte și doar izolat în zonele joase de relief. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 28 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 6 și 16 grade Celsius. Dimineața și noaptea, în special în regiunile intracarpatice izolat se va forma ceaţă.

În Capitală, conform ANM, ddeși valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la început de octombrie. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27 grade Celsius, iar minima se va situa între 11 și 13 grade Celsius.

Se face frig în toată țara

Luni, 3 octombrie, se face frig în toată țara. Conform meteorologilor, valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în jumătatea de nord a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. În zona montană înaltă, trecător vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, dar trecător și în sud și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 25 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 4 și 14 grade Celsius.

În București, meteorologii anunță cer temporar noros, iar trecător va ploua slab. Temperatura maximă va fi în jur de 24 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 10 și 12 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…