Incendiu pe feribot: Un şofer român este internat în Corfu (surse medicale)

Incendiu pe feribot: Un şofer român este internat în Corfu (surse medicale)

Trei şoferi, un român, un bulgar şi un belarus sunt în continuare spitalizaţi în insula Corfu din Grecia, după incendiul survenit la bordul feribotului italian Euroferry Olympia, conform unei surse spitaliceşti citate marţi de AFP.

Circa 50 de pasageri, printre care şi turişti italieni, au fost deja repatriaţi, potrivit autorităţilor. O coloană groasă de fum continuă să iasă din nava companiei italiene Grimaldi, care a luat foc vineri dintr-o cauză încă necunoscută la o distanţă de circa 10 mile marine în Marea Ionică, la nord de insula Corfu. Bilanţul provizoriu al victimelor este de un mort, trei răniţi şi 10 dispăruţi.

Imagini de pe navă transmise de televiziunea publică ERT arată vehicule carbonizate şi pompieri care efectuează căutări la temperaturi foarte ridicate pentru a găsi eventuali pasageri.

Conform companiei Grimaldi, la bordul feribotului au fost îmbarcate 153 de vehicule comerciale şi 32 de autoturisme. Dintre cele 281 de persoane salvate (230 de pasageri şi 51 de membri ai echipajului) 29 sunt români.

Doi migranţi clandestini afgani au fost descoperiţi în rândul celor salvaţi de pe navă, existând temerea că şi alţi astfel de migranţi neînregistraţi pe lista pasagerilor ar fi putut să urce la bord.

Feribotul, care făcea legătura între portul grec Igoumenitsa şi cel italian Brindisi, urmează să fie remorcat către portul Astakos pentru ''continuarea operaţiunilor în maximă securitate'', a anunţat garda de coastă greacă, precizând că ''posibilităţile de căutare şi salvare la bordul navei Euroferry Olympia au fost epuizate în poziţia sa actuală''.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”