Încep audierile în Dosarul Turceni-Rovinari

Încep audierile în Dosarul Turceni-Rovinari

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) încep, marți, audierile în dosarul 'Turceni-Rovinari', în care fostul premier Victor Ponta este acuzat de comiterea a trei infracțiuni. Primul care ar urma să dea o declarație este Laurențiu Ciurel, fost director al CE Rovinari, inculpat în dosar.

La Instanța supremă sunt așteptați să se prezinte Victor Ponta și senatorul Dan Șova.

La primul termen al procesului pe fond, judecătorii i-au întrebat pe inculpați dacă doresc să beneficieze de procedura simplificată, care presupune reducerea cu o treime a cuantumului pedepselor dacă își recunosc vinovăția.

Victor Ponta, senatorul Dan Șova și Laurențiu Ciurel au anunțat că nu doresc să apeleze la această procedură și vor să dea declarații.

Avocații celor trei au declarat că vor reaudierea martorilor care au dat declarații la DNA în cursul urmăririi penale și doresc readministrarea probelor.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa