Închisoare cu executare confirmată pentru fostul campion de tenis Bob Hewitt, acuzat de violuri

Închisoare cu executare confirmată pentru fostul campion de tenis Bob Hewitt, acuzat de violuri

Bob Hewitt, fost campion de tenis australo-sud-african, urmează să fie închis în Africa de Sud, după ce a pierdut joi apelul într-un dosar de violuri asupra unor adolescente, pentru care fusese condamnat în mai 2015 la șase ani de închisoare, transmite AFP.

În vârstă de 76 de ani, Hewitt fusese declarat vinovat de două violuri și o agresiune sexuală asupra unor adolescente al căror antrenor era în anii 1980-1990.

Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud a apreciat că vârsta înaintată a condamnatului nu îl împiedică "să ispășească pedeapsa cu închisoarea". "Pedeapsa corespunde faptelor comise și este echilibrată", au spus judecătorii. Curtea a susținut că fostul campion, care deține o fermă de citrice în sudul țării, nu este bolnav și nu are vreo problemă psihică deosebită.

Bob Hewitt, care a venit adesea la proces cu soția, a pledat nevinovat. Avocații săi au afirmat că sentința dată în primă instanță "a exagerat gravitatea actelor" clientului lor. Ei au susținut că Hewitt "a violat fiecare victimă numai o dată" și că "nu a recidivat niciodată".

Câștigător a 15 titluri de Mare Șlem la dublu masculin și dublu mixt în anii 1960-1970, Bob Hewitt a avut din 1992 o plăcuță în Hall of Fame al tenisului din Newport (Rhode Island, Statele Unite), care a fost înlăturată în 2012.

Tenismanul s-a născut în Australia, dar are naționalitate sud-africană. El a locuit în Africa de Sud cea mai mare parte a vieții. Cele trei femei care au depus mărturie la proces aveau 12 și 13 ani când Hewitt a abuzat de ele.

Nu se cunoaște deocamdată data la care fostul campion va începe să își ispășească pedeapsa, încheie AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…