India devine cea mai populată țară din lume, depășind China. Ce măsuri urgente trebuie să ia

India devine cea mai populată țară din lume, depășind China. Ce măsuri urgente trebuie să ia

India a reușit să depășească China în privința populației, potrivit datelor ONU, publicate miercuri. În acest moment, în India locuiesc mai mulți oameni decât pe întreaga suprafață a Europei, Africii sau Americii.

Aproximativ 23 de milioane de copii s-au născut în India, anul trecut FOTO Arhiva

Diferența de populație dintre India și China

Populația Indiei a depășit 1,4286 miliarde. Prin comparație, China are 1,4257 de miliarde de locuitori, potrivit estimărilor făcute de ONU, la jumătatea anului 2023, în privința populației mondiale. Datele nu includ însă Hong Kong și Macao, regiunile administrative speciale din China și Taiwan, notează Bloomberg .

A treia economie ca mărime a Asiei găzduiește, în prezent, aproape o cincime din umanitate. În India trăiesc mai mulți oameni decât în întraga Europă, în Africa sau America. Deși acest lucru este valabil și pentru China deocamdată, este de așteptat ca lucrurile să se schimbe pe viitor. Se estimează că populația Indiei va continua să crească și să atingă 1,668 de miliarde de locuitori, până în anul 2050. Tot până atunci, populația Chinei ar putea să se reducă la aproximativ 1,317 miliarde.

Crearea de noi locuri de muncă, o prioritate pentru India

Populația în creștere a Indiei pune presiune asupra Guvernului, condus de premierul Narendra Modi să creeze noi locuri de muncă, pentru milioane de oameni. Cu atât mai mult cu cât națiunea se îndepărtează de locurile de muncă din domeniul agricol.

În India, jumătate din populație are sub 30 de ani. Astfel, se preconizează ca în următorii ani să devină economia majoră a lumii , cu cea mai rapidă creștere întregistrată vreodată.

Povestea Indiei este una puternică. Este o poveste a progresului în educație, sănătate publică și salubritate, dezvoltare economică, precum și a progreselor tehnologice”, a declarat Andrea Wojnar, reprezentant al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în India, în raportul privind starea populației mondiale.

Câți copii s-au născut anul trecut

India a ocupat primul loc, deoarece în anul 2022 s-au născut aproximativ 23 de milioane de copii. În același timp, populația Chinei a început să scadă, pentru prima dată în șase decenii. Aceasta a înregistrat doar aproximativ 9,56 milioane de nou-născuți, anul trecut.

Vreau să vă spun că dividendele populației nu depind doar de cantitate, ci și de calitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, miercuri, la Beijing.

În general, populația lumii crește în cel mai lent ritm, începând cu anul 1950. Previziunile anterioare ale ONU arată că ar putea crește la aproximativ 8,5 miliarde, până în 2030, de la 8 miliarde anul trecut.

În anul 2050, populația lumii ar putea atinge 9,7 miliarde în 2050. De asemenea, ar putea depăși 10 miliarde în 2080, înregistrându-se o stagnare până în 2100.

ONU estimează că mai mult de jumătate din creșterea estimată a populației globale între 2022 și 2050 va fi concentrată în doar opt țări și anume: Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania.

Sursa: adevarul.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”