India: Un urs buzat a ucis trei persoane în centrul țării, înainte de a fi împușcat

India: Un urs buzat a ucis trei persoane în centrul țării, înainte de a fi împușcat

Un urs buzat (Melursus ursinus) a ucis trei persoane în centrul Indiei, înainte de a fi împușcat, a anunțat poliția locală duminică, citată de AFP. Ursoaica a atacat sâmbătă seara doi bărbați care se aflau la cules de flori comestibile într-o pădure din statul indian Chhattisgarh. Văzând că aceștia nu se mai întorc, sătenii au pornit în căutarea lor și au descoperit cadavrele.

Localnicii au alertat poliția, care a organizat o vânătoare pentru a găsi animalul. Ursul l-a atacat însă pe responsabilul cu protecția faunei sălbatice care trebuia să îl captureze, ucigându-l pe loc.

"Animalul a fost foarte agresiv și l-a ucis pe polițist instantaneu. Nu am avut altă opțiune decât să-l împușcăm", a declarat Rajesh Kukareja, un responsabil din cadrul poliției.

Potrivit AFP, în regiunea Mahasamund, unde a avut loc tragedia, trăiesc sute de urși buzați. Aceștia pot fi găsiți și în Nepal, Sri Lanka și Bhutan, însă numărul lor este în scădere din cauza braconajului și a restrângerii habitatului, potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), care estimează numărul urșilor buzați la 20.000 la nivel mondial.

Urșii buzați ajung la o înălțime de 1,8 metri și cântăresc până la 140 de kilograme.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...