Infiltraţii de apă în birourile Metrorex din staţia Griviţa;Termoenergetica susţine că avaria nu s-a produs din vina sa

Infiltraţii de apă în birourile Metrorex din staţia Griviţa;Termoenergetica susţine că avaria nu s-a produs din vina sa

La staţia de metrou Griviţa s-a semnalat apariţia unor infiltraţii puternice de apă cu afectarea unui spaţiu administrativ, în urma incidentului Metrorex sesizând Termoenergetica şi Apa Nova pentru a lua măsurile necesare de a stopa şi a elimina sursa de apă din zonă, a anunţat, vineri, compania de transport, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

"Metrorex informează că astăzi, 10.01.2020, în jurul orei 07:00, la staţia de metrou Griviţa s-a semnalat apariţia unor infiltraţii puternice de apă cu afectarea unui spaţiu administrativ. Metrorex a avizat Termoenergetica şi Apa Nova pentru a lua măsurile necesare de a stopa şi a elimina sursa de apă din zonă. De asemenea, echipele Metrorex s-au prezentat la faţa locului pentru verificare, monitorizare şi intervenţii specifice în astfel de situaţii. În urma verificărilor efectuate de către cele trei entităţi (Apa Nova, Termoenergetica şi Metrorex) a fost identificată o conductă de refulare fisurată la nivelul plafonului unui spaţiu administrativ. Aceasta deversează în canalizarea oraşului apele menajere, precum şi cele provenite din infiltraţii. Conducta defectă a fost izolată de către echipele Metrorex", se arată în comunicatul citat.

Metrorex precizează că, în urma incidentului, nu s-au înregistrat perturbări în traficul de călători din staţia de metrou Griviţa, iar circulaţia trenurilor s-a desfăşurat normal, nefiind afectată siguranţa circulaţiei.

În replică, reprezentanţii Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti - CMTB (fostă RADET) au subliniat, într-un comunicat de presă, că avaria din staţia de metrou Griviţa nu aparţine societăţii.

"Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu "o avarie aparţinând RADET, care a inundat birourile angajaţilor Metrorex din staţia de metrou Griviţa", pentru corecta informare a opiniei publice vă comunicăm că avaria nu aparţine Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (...) În urma verificărilor efectuate în cursul acestei dimineţi, de echipe comune ale CMTEB şi Metrorex, s-a constatat că avaria produsă în dimineaţa zilei de vineri, 10 ianuarie, care a inundat birourile angajaţilor din staţia de metrou Griviţa aparţine Metrorex, fiind vorba de o defecţiune la colectorul de ape uzate care aparţine instituţiei ce administrează metroul bucureştean", menţionează CMTB. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!