Info. „Crăciunița” care i-a făcut cadouri lui Dragnea își primește răsplata! Alina Ghica s-a înscris în concursul de la CSM pentru un post de judecător la Înalta Curte!

Info. „Crăciunița” care i-a făcut cadouri lui Dragnea își primește răsplata! Alina Ghica s-a înscris în concursul de la CSM pentru un post de judecător la Înalta Curte! Este judecătoarea care anulat o parte din prejudiciul din afacerea Tel Drum și a suspendat completurile de 5 judecători.

Vicepreședintele Curții de apel București (CAB) și fost președinte al CSM, judecătoarea Alina Ghica, s-a înscris în concursul de la CSM pentru un post de magistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), dezvăluie G4Media.ro.

 Demersul judecătoarei vine după ce, săptămâna trecută, Secția pentru judecători a CSM, controlată de judecătoarea Lia Savonea, fost președinte al CAB, i-a apărat reputația Alinei Ghica dupa ce a fost ”atacată” de presă.

G4Media.ro a dezvăluit cum s-ar fi încălcat regulile privind repartizarea proceselor și cum judecătoarea Ghica a suspendat completurile de 5 judecători ai ICCJ din 2018.

G4media a dezvăluit și cum aceeași judecătoare a anulat o parte din corecțiile financiare impuse de OLAF în afacerea Tel Drum.

Corecţia dispusă de Oficiul de Luptă Antifraudă în dosarul Tel Drum, care se ridică la 100% din fondurile europene accesate, a fost anulată de un complet de judecată din care face parte judecătoarea Alina Ghica.

Acelaşi complet i-a dat câștig de cauză liderului PSD într-un alt dosar, în care Dragnea a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 23 noiembrie, data când decidea anularea completurilor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în aceeași ședință de judecată, Alina Ghica rămânea în pronunțare în dosarul privind cererea Consiliului Județean Teleorman de anulare a prejudiciului legat de Teldrum.

Context. Secția pentru judecători a CSM organizează concursul de promovare în funcția de judecător la ICCJ în perioada 21 decembrie 2018 – 2 mai 2019.

Sunt scoase la bătaie 18 posturi, 11 de judecător la Secțiile Civile, 2 la Penală și 5 la Contencios, unde candidează și Alina Ghica.

Concursul constă în evaluarea unei mape profesionale a magistratului cu 10 sentințe judecătorești și un interviu în fața Secției pentru judecători a CSM.

Galerie foto și documente




Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Demență pură / Mungiu-Pippidi a ajuns trompeta PSD și-i atacă pe români numindu-i „lumpendiaspora” / Sputnik a pre…

2 Fraților, asta e dementă! / Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impo…

3 VIDEO Protest al „valorilor” angajate de PSD la Ministerul Dezvoltării, după ce au primit ordinele de „evacuar…

4 VIDEO Vela a prezentat în Parlament cele patru documente prin care Arafat a cerut guvernelor PSD să constituie…

5 VIDEO Priviți, Rusia a trimis armata în Siberia, la cea mai mare mină de aur a țării. Mii de muncitori sunt in…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj