Informație. Procuroarea PSD vrea să-i pună sub acuzare pe cei doi judecători de la Curtea Supremă care au condamnat-o pe Andreea Cosma „deși era nevinovată”

Informație. Procuroarea PSD vrea să-i pună sub acuzare pe cei doi judecători de la Curtea Supremă care au condamnat-o pe Andreea Cosma „deși era nevinovată”

Informație. Procuroarea PSD vrea să-i pună sub acuzare pe cei doi judecători de la Curtea Supremă care au condamnat-o pe Andreea Cosma „deși era nevinovată”. Este strigător la cer ceea ce se întâmplă în această perioadă. Surse judiciare au declarat pentru ziarul Curentul  că Adina Florea ar vrea să-i pună sub acuzare pe judecătorii Înaltei Curți, Valentin Șelaru și Francisca Vasile care au decis în completul de trei, judecătorul Daniel Grădinaru optând pentru achitare, să o condamne pe Andreea Cosma la 4 ani de închisoare cu executare.

Florea e convinsă că Andreea Cosma este nevinovată așa cum a anunțat și Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție astăzi în comunicatul în care a anunțat punerea sub acuzare a procurorului Alfred Savu care ar fi trimis-o în judecată în acest dosar pe Andreea Cosma, în calitatea sa de notar public, „deși ar fi știut că notarul public este nevinovat”. 

Florea îi consideră vinovați pe procuror și pe cei judecători de infracțiunea de represiune nedreaptă prev. de art. 283 Cod penal, faptă condamnată pentru procurori cu până la 3 ani de închisoare iar pentru judecători cu până la 10 ani de închisoare.

Represiunea nedreaptă este: (1) Fapta de a pune în mişcare acţiunea penală, de a lua o măsură preventivă neprivativă de libertate ori de a trimite în judecată o persoană, ştiind că este nevinovată, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică
(2) Reţinerea sau arestarea ori condamnarea unei persoane, ştiind că este nevinovată, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Din comunicatul ministerului public reiese clar că Adina Florea este ferm convinsă că Andreea Cosma este nevinovată deși aceasta a fost trimisă în judecată de DNA alături de fostul președinte al CJ Prahova din perioada 2004-2008 Florin Anghel, pentru vânzarea subevaluată a cazărmii Ciuperceasca prin care s-a produs un prejudiciu calculat de specialiști la 18.694.990,34 lei.

A venit momentul ca judecătorii de la Înalta Curte să nu-i mai lase pe infractori să tragă de timp și să dea termene nu de o lună, ci așa cum au făcut în cazul lui Adrian Năstase, din două în două zile că legea permite. Altfel o să ne trezim că toți scapă prin ordonanțe de urgență iar judecătorii vor tremura de frica răzbunării politicienilor. Epoca Iliescu-Năstase-Stănoiu bate din nou la ușă!




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...