Ingredientul nelipsit din bucătărie care face minuni pentru piele și unghii. E ieftin și ușor de folosit

Ingredientul nelipsit din bucătărie care face minuni pentru piele și unghii. E ieftin și ușor de folosit

Un ingredient comun, nelipsit din bucătătie, poate fi folosit cu succes pentru îngrijirea pielii și a unghiilor. Este ieftin, la îndemâna oricui și ușor de folosit. Mai mult decât atât, beneficiile sale pentru corp sunt uimitoare.

Sarea este un exfoliant blând pentru piele FOTO Shutterstock

Este vorba despre sare care ajută la curățarea blândă a pielii , lăsând-o catifelată. Specialiștii recomandă sarea marină pentru că magneziul, calciul, sodiul și potasiul, minerale care se găsesc în concentrații importante în aceasta sunt esențiale pentru sănătatea și pielii, scrie frunza-verde.ro .

Mască hidratantă

Sarea și mierea de albine au proprietăți antiinflamatorii, grație cărora calmează iritația și erupțiile de pe piele. Alături de sarea marină, și mierea este de mare ajutor atunci când vine vorba despre hidratare.

Pentru a obține această mască, amestecă bine 2 lingurițe de sare, de preferință sare de mare, cu 4 lingurițe de miere. Aplică uniform această pastă pe pielea curată și uscată, evitând conturul ochilor. Păstrează masca pe față timp de 15 minute, apoi pune-ți pe față un prosop înmuiat în apă călduță. După 30 de secunde, îndepărtează-l! Înainte de a te spăla pe față, exfoliază-ți pielea cu ajutorul degetelor folosind mișcări circulare, apoi spală-te cu apă călduță.

Exfoliantul perfect

Sarea înlătură eficient celulele moarte de la nivelul pielii, motiv pentru care poate fi o alegere excelentă pentru a o hidrata.

Pentru a obține acest exfoliant, amestecă un sfert de ceașcă de sare de mare cu o jumătate de ceașcă de ulei de măsline. Pasta obținută trebuie să fie densă. De asemenea, poți adăuga și 10 picături dintr-un ulei esențial. Aplică exfoliantul pe corp, sub duș și masează-ți pielea circular, cu ajutorul mănușii speciale pentru masaj.

Te scapă de mătreață

Pentru cine nu știe, sarea este un stimulent perfect al circulației la nivelul scalpului. Totodată, absoarbe excesul de sebum și de umezeală, prevenind dezvoltarea ciupercilor și ajută la combaterea mătreții.

Iată ce trebuie să faci: împarte-ți părul în mai multe secțiuni și presară-ți în cap două lingurițe de sare. Masează-ți scalpul timp de 15 minute, apoi spală-ți părul în mod obișnuit.

Elimină bacteriile din cavitatea bucală

Nu doar hidratează și absorbe excesul de sebum. Sarea este un dezinfectant puternic, eliminând bacteriile care cauzează respirație urât mirositoare și gingivită.

Astfel, o jumătate de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și un sfert de ceașcă de apă se amestecă, iar cu soluția rezultată se clătește gura.

Ajută la albirea unghiilor

De asemenea, sarea înmoaie cuticulele și întărește unghiile. Același efect au bicarbonatul de sodiu și lămâia. Totodată, acestea reduc aspectul îngălbenit al unghiilor.

Pentru un astfel de trament, amestecă o linguriță de sare, o linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de zeamă de lămâie cu o jumătate de ceașcă de apă călduță. Înmoaie-ți unghiile în această soluție timp de 10 minute, apoi freacă-le cu o periuță specială. Clătește-ți apoi degetele și aplică o cremă hidratantă pe mâini și unghii. Rezultatul va fi uimitor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat