INS: Producția industrială în ianuarie 2016 a scăzut cu 2% ca serie brută și cu 1,2% ca serie ajustată sezonier

INS: Producția industrială în ianuarie 2016 a scăzut cu 2% ca serie brută și cu 1,2% ca serie ajustată sezonier

Producția industrială a României a scăzut, în ianuarie 2016, cu 2% ca serie brută și cu 1,2% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, față de aceeași lună a anului trecut, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS), remis, luni, AGERPRES.

Astfel, producția industrială ca serie brută a scăzut în principal din cauza industriei extractive (-11,2%), producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-8,9%) și industriei prelucrătoare (-0,8%).

De asemenea, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, valoarea indicatorului s-a diminuat cu 1,2% ca urmare a scăderii industriei extractive (-14,2%) și producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-8,1%). În schimb, industria prelucrătoare a crescut cu 0,5%, notează INS.

Față de decembrie 2015, producția industrială s-a diminuat în ianuarie 2016 cu 1,3%, ca serie brută, în principal din cauza scăderii din industria extractivă (-7,4%), din producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-1,7%) și din industria prelucrătoare (-1,1%).

Producția industrială ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a scăzut cu 2,3% în ianuarie față de luna precedentă. Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a înregistrat o scădere de 1,0%. Industria extractivă și industria prelucrătoare au crescut cu 1,1%, respectiv cu 0,1%.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…