Inspectorii sanitari au decis închiderea blocului operator şi a secţiei ATI de la Spitalul "Marius Nasta"

Inspectorii sanitari au decis închiderea blocului operator şi a secţiei ATI de la Spitalul "Marius Nasta"

Inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti că în această după-amiază inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", afirmă sursa citată.

Potrivit MS, măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12 februarie au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probele recoltate în data de 13 februarie de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă.

"Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului", se mai arată în comunicat.

MS precizează că reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme.

Două persoane au murit săptămâna trecută la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, din cauza infecţiei cu acinetobacter multirezistent, a declarat vineri pentru AGERPRES managerul instituţiei, Beatrice Mahler. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”